Sådan går det Lone fra Luksusfælden

Lone kan fejre jul og nytår med ro i maven

Lone fra Vallensbæk fik afslag på sin gældssanering. (Foto: TV 3)
Lone fra Vallensbæk fik afslag på sin gældssanering. (Foto: TV 3)


Se også: Sådan går det Kenneth fra Luksusfælden

Det var et lån på sølle 100 kroner, der fik Lone fra Vallensbæk Strand til at deltage i det andet program af 'Luksusfælden' i starten af september måned.

Pernille truer med at bryde kontakten til sin mor, hvis ikke hun får styr på sin økonomi. (Foto: TV3) TV Meldt til Luksusfælden for lån på 100 kr.

Lones datter, Pernille, meldte sin mor til programmet, da hun bad om det lille lån sidst på måneden. Pernille vidste godt, at hendes mor havde en rodet økonomi, men hvor slemt det stod til, gik først op for hende, da 'Luksusfældens' eksperter blandt andet afslørede, at Lone har brugt 24.000 kroner på spil på Facebook det seneste år.

- Jeg har ikke været stolt af min mor i mange år, fortalte Pernille i programmet.

Gæld på over en million
Det var otte flytninger på 12 år, der blandt andet gjorde, at Lone havde en samlet gæld på 1,1 mio. kroner. Og paradoksalt blev Lone nødt til at flytte igen, for hun havde ikke råd til at betale sin store lejlighed.

- Du har ikke råd til at blive boende. Du vil blive sat ud, siger 'Luksusfældens' jurist, Sara Kaae til Lone i programmet.

Og det efterlevede Lone. Da Ekstra Bladet talte med hende i september, var hun ved at flytte over i en mindre lejlighed.

- Det er gået rigtig godt. Jeg er meget glad for min nye lejlighed, siger Lone i dag til Ekstra Bladet.

- Det er hårdt, mens det står på. Hold kæft, hvor er man træt. Man bliver revet op psykisk, og så skal man skal også samle sig selv bagefter, siger Lone om at deltage i 'Luksusfælden'. (Foto: TV3) TV Lones gæld for stor til Luksusfælden

Men selv om Lone flyttede til en mindre og billigere lejlighed, vurderede 'Luksusfældens' eksperter allerede dengang, at den 53-årige sygeplejerske i hjemmeplejen aldrig kommer til at betale sine kreditorer. Derfor bad eksperterne hende søge om gældssanering.

- Jeg fik desværre ikke gældssaneringen, men jeg kan søge igen om fem år, siger Lone til Ekstra Bladet.

- Jeg har stadig min store skattegæld, og jeg har lige fået mit fradrag for næste år. Det er på 600 kroner. De kunne lige så godt lade være, siger Lone, der dog har fået en anden hjælp.

Erklæret insolvent
- Jeg har fået en insolvent-erklæring fra Fogedretten, som jeg kan vise, hvis fogeden banker på døren eller fortælle om, når kreditorerene ringer, fortæller Lone.

Og visheden om, at kreditorerne nu ved, at hun ikke kan betale, har gjort, at hun kan slappe af.

- Jeg fik ro på, og kreditorerne kan ikke gøre mig noget, siger Lone, der holder 'Luksusfældens' budget, kun spiller gratis spil på Facebook og selv har lavet julegaver i år.

- Mit barnebarn har bedt mig strikke en lilla nederdel, så jeg har haft gang i strikkepindene, siger Lone og glæder sig til første juledag, som hun skal holde med familien.

 

1 af 2 Pernille voksede op alene hos sin mor, men i flere år var det hendes mormor og morfar, der tog sig af hende, mens Lone igen var på flugt fra sin dårlige økonomi. Efter 'Luksusfælden' har sat Lones økonomi i system, er forholdet til datteren blevet meget bedre. (Foto: TV 3)
2 af 2 Lone fra Vallensbæk fik afslag på sin gældssanering. (Foto: TV 3)
0 kommentarer
Vis kommentarer