Derfor kan Skat ikke tilbageholde Amalies løn

Skat kan ikke tilbageholde Amalies løn, da hun er b-skatteyder - til gengæld kan de sende fogeden

Skat kan i sidste ende pudse fogeden på Amalie, hvis hun ikke betaler, hvad hun skylder i skat. (Foto: TV3)
Skat kan i sidste ende pudse fogeden på Amalie, hvis hun ikke betaler, hvad hun skylder i skat. (Foto: TV3)

Amalie Szigethy har fået sparet noget af en skattegæld sammen over de seneste par år. Over 160.000 kroner skylder hun til det danske skattevæsen, fordi hun har glemt at betale skat af de honorarer, hun har fået for medvirken i tv-programmer og for optræden på diskoteker.

For de fleste danskere står arbejdsgiveren for at sende et beløb af sted til Skat, hver gang der udbetales løn. Men når man som Amalie modtager b-honorar, får hun hele beløbet udbetalt, og dermed skal hun selv sætte penge til side til Skat.

Se også: Amalie: Gider ikke Luksusfældens revisor

Det er også forklaringen på, at Skat ikke kan tilbageholde Amalies løn for at inddrive de penge, som hun skylder staten. Da hun ikke har en fast indkomst, ved Skat nemlig ikke, hvornår der går penge ind på hendes konto. Og når der så går penge ind, ryger det hele direkte ind på realitydivaens konto, fordi det bliver udbetalt som b-honoar.

Det betyder dog ikke, at Skat er helt uden muligheder, hvis den blonde kendis ikke selv hoster op med de 160.000 kroner.

Se også: TV: Amalie: Jeg låner måske af Skat igen

- Hvis Amalie ikke snart begynder at betale sin skat, så kan det rent faktisk få rigtig store konsekvenser for hende, forklarede TV3s økonomiske ekspert Jan Swyrtz i aftes i 'Luksusfælden', der de seneste to tirsdag har taget sig kærligt at Amalies økonomi.

- Det, at hun er b-skatteyder, betyder, at Skat ikke kan gå ind og lave en lønindeholdelese, sådan som de jo ellers ville gøre det. Til gengæld risikerer hun, at fogeden kan gå ind og tage udlæg i hendes værdier. Det kunne for eksempel være hendes lønkonto eller hendes indbo. Og hvis hun stadigvæk ikke betaler, så kan tingene altså blive solgt på tvangsauktion, tilføjede han.

Se også: TV: Amalie: Madpengene skal bruges på tøj

Selvom 'Luksusfældens' eksperter i programmet lægger en plan for, hvordan Amalie skal afdrage på sin gæld med 2000 kroner om måneden, er hun dog endnu ikke kommet i gang, selvom det er halvanden måned siden, at optagelserne var i kassen.

- Hun (Amalie, red.) har stadig ikke afdraget til Skat, men har planer om at gøre det i den nærmeste fremtid, sagde TV3s speaker, mens rulleteksterne kørte over skærmen.

Amalie tjener blot 16.000 kroner om måneden. (Foto: Jakob Jørgensen) Kendte Amalies forgældede verden

0 kommentarer
Vis kommentarer