Anmeldelse: Småkedelige Heartless

Det første afsnit i den stort anlagte tv-serie med Julie Zangenberg imponerer ikke

Julie Zangenberg og 'Heartless' skuffer (Foto: Fridthjof Film Production ApS/Rolf Konow).
Julie Zangenberg og 'Heartless' skuffer (Foto: Fridthjof Film Production ApS/Rolf Konow).

Instruktør: Natasha Arthy. Forfatter: Nikolaj Scherfig efter ide af Ronnie Fridthjof og Thomas Glud. Medvirkende: Sebastian Jessen, Julie Zangenberg, Nicolaj Kopernikus, Gustav Giese, Allan Hyde m.fl. Kanal 5.

Dansk tv-drama har i de senere år budt på makabre forbrydelser, politiske intriger, arvestridigheder og liv og glade dage på et badehotel.

Vampyrer, drager, monstre og andre overnaturlige væsener har der til gengæld ikke været meget af – det har været overladt til de amerikanske tv-serier, der i årtier har haft en rig tradition for at fortælle historier i den fantastiske genre.

Nu byder Kanal 5 sig til med ’Heartless’, hvor vi møder de forældreløse tvillinger Sofie og Sebastian, der af uforklarlige årsager lever af energien fra andre mennesker. Som en slags vampyrer suger de kraften ud af folk, og hvis de ikke stopper i tide, brænder deres ofre op.

Sebastian har svært ved at acceptere sit liv, mens Sofie kalder det en gave.

De bliver dog enige om at grave i fortiden for at finde ud af, hvorfor de er blevet, som de er. Det leder dem til den fornemme kostskole Ottmannsgaard, hvor de bliver indskrevet som elever.

Mens de forsøger at vænne sig til de strikse regler og de dominerende præfekter, nages de af sult.

Se også: Zangenberg om Heartless: Ren lejrskole

’Heartless’ lægger sig i slipstrømmen af tv-serier som ’True Blood’ og ’The Vampire Diaries’, og håber formentlig også at hente en del seere fra fans af ’Twilight’-filmene.

Men der er ikke meget nyt at hente i det småkedelige første afsnit, hvor manuskriptet på kluntet vis får placeret tvillingerne på kostskolen, og så sker der ikke meget andet end at vi får understreget, hvor grumme præfekterne er.

Gys, spænding og personer, man kan holde af, må man kigge langt efter. Alene det, at serien foregår på en kostskole, der gemmer på en hemmelighed, får den næsten til at fremstå som en tv-julekalender.

En umotiveret flashback-scene til året 1666 understreger dette – og det årstal er næppe valgt tilfældigt.

Se også: De unge rykker i tv-serien 'Heartless'

Teknisk set er ’Heartless’ lækker at se på, og musikken på lydsporet er effektiv og varieret. Men skuespillerne lades i stikken af den kejtede historie og de alt andet end mundrette replikker.

Sebastian Jessen imponerer dog i rollen som Sebastian, mens Julie Zangenbergs lillepige-attituder bliver irriterende i længden.

Fans af genren vil nyde at se den karismatiske Allan Hyde, men han har jo også prøvet det før i den hæsblæsende ’True Blood’.

’Heartless’ har dog ikke hjertet med sig på samme måde som de amerikanske produktioner, og derfor er det alt andet end en magisk oplevelse at se den.

0 kommentarer
Vis kommentarer