Efter Luksusfælden: Marianne kan stadig blive tvunget fra Dan

Økonomien for parret i nordjyske Arup er blevet bedre, men frygten for at ægteparret må gå fra hinanden er der stadig

Marianne frygter stadig at måtte flytte fra Dan, selvom 'Luksusfælden' har lagt et nyt og holdbart budget for parret. (Foto: Screendump fra 'Luksusfælden')
Marianne frygter stadig at måtte flytte fra Dan, selvom 'Luksusfælden' har lagt et nyt og holdbart budget for parret. (Foto: Screendump fra 'Luksusfælden')

'Luksusfældens' økonomiske eksperter kan mange ting. Men dog ikke alt...

Selvom de i aftenens afsnit af det finansielle kriseprogram har fået økonomien nogenlunde tilbage på rette spor for Marianne og Dan fra Arup i Nordjylland og fået nedskrevet Dans gæld med 200.000 kroner, hænger der stadig en stor, sort sky over parrets fremtid.

Marianne frygter nemlig at hun bliver tvunget til at flytte fra Dan til december.

Se også: Amalie efter Luksusfælden: Nu har hun fået arbejde

Det frygtede hun allerede inden, parret kontaktede 'Luksusfælden' - hendes håb dengang var, at de to eksperter kunne finde den gyldne løsning, der kunne sørge for, at parret kunne blive sammen.

Men selv med et budget på rette kurs, er der stadig udsigt til at Marianne må flytte ud. Bliver hun boende ser det nemlig ud til, at hun mister sin kontanthjælp - og parret kan ikke kun klare sig for Dans løn.

- Vi har indtil 1. december til at finde en løsning. Ellers bliver jeg nødt til at flytte, siger 33-årige Marianne til Ekstra Bladet.

Se også: Sussi la Cour i Luksusfælden-kritik

Frygten for at måtte flytte stammer fra kontanthjælpsreformen.

Marianne har diabetes, er for nylig blevet opereret i ryggen, og fik for halvandet år siden amputeret det ene ben. Derfor kan hun ikke passe et normalt job og har søgt førtidspension. Det vil kommunen dog ikke tilkende hende, samtidig med at hun også har fået afslag på flexjob. Det betyder, at hun er endt på kontanthjælp.

Ifølge kontanthjælpsreformen vil hendes partner, Dan, der arbejder som industrislagter, fra 1. december blive trukket et beløb fra sin løn svarende til Mariannes kontanthjælp. Og så er der ikke mange penge tilbage til at betale regningerne.

- Kommunen mener, at jeg er for rask til førtidspension, men for svag til et flexjob. Det er som om, man bare skal slås om det hele med myndighederne bare for at slås, siger Marianne, der så vidt hun kan se, kun har en mulighed tilbage: At blive tilkendt rehabilitering, hvor hun i en periode på et til fem år kan fokusere på sin genoptræning efter benamputationen.

Se også: Mette fra Luksusfælden: Huset er sat til salg

Økonomisk vil hun stadig kun få kontanthjælp, men med en stor - og meget væsentlig - forskel. Under rehabilitering bliver kontanthjælpen ikke fraregnet Dans løn. Og så kan parret blive boende sammen.

- Det er også helt åndssvagt, hvis kommunen tvinger mig til at flytte. Så skal jeg have en handicapbolig, og jeg skal have hjælp til indkøb og forskellige ting herhjemme, som min mand klarer nu. Så det vil i sidste ende koste dem flere ressourcer end nu, siger Marianne, der for tiden genoptræner sit kunstige ben hver dag på et løbebånd, som hun fik af 'Luksusfælden'.

- Det går meget bedre med benet. Nu kan jeg gå med kun en enkelt stok. Måske kun 50 meter, men det at man kan gå uden krykker og kørestol er fremskridt, siger hun.

Se også: Hold kæft, hvor har vi svinet

I 'Luksusfælden' var planen at både Marianne og Dan skulle lægge cigaretterne på hylden for at spare penge. Det er dog ikke helt sket, indrømmer Marianne.

- Nej, vi ryger begge stadig. I programmet fandt jeg jo også ud af, at jeg havde røget mere, end jeg troede. Jeg var jo oppe på 30, og nu er jeg da nede på omkring 10 om dagen, siger hun og forklarer, at det stadig er planen for begge parter i ægteskabet at kvitte smøgerne helt.

Fra 2015 må Dan ikke længere ryge på jobbet, og så håber parret også på at få hjælp fra en fertilitetsklinik til at blive gravide - og der hjælper rygning ikke.

- Vi vil rigtig være en lille familie med i hvert fald ét barn, siger Marianne.

Se også: Helt på røven: Amalie har kæmpe skattegæld

0 kommentarer
Vis kommentarer