Naja fra 'De Brændte Børn': Sådan har hun det i dag

Efter programmet 'De Brændte Børn' fortsætter 27-årige Naja med at bearbejde sine traumer fra barndommen

Lisbeth Zornig hjælper fire voksne med at finde svar fra deres barndom i nyt tv-program. (FOTO: Karsten Hagelund)
Lisbeth Zornig hjælper fire voksne med at finde svar fra deres barndom i nyt tv-program. (FOTO: Karsten Hagelund)

27-årige Naja medvirkede her til aften i programmet 'De Brændte Børn' på TV2, hvor hun fortalte  sin historie om, hvordan hun er blevet udsat for misrøgt som barn. Sammen med Lisbeth Zornig ledte hun efter svar fra barndommen og konfronterede de involverede.

- Min medvirken i programmet har givet mig nogle svar, som jeg ellers ikke ville have fået, siger Naja.

- Førhen var jeg bange for at krakelere, når jeg åbnede op for min barndom. Nu er jeg bedre til at håndtere mine følelser, fortæller hun.

Selvom hendes medvirken i programmet har givet meget, er hun stadig ikke færdig med at bearbejde fortiden.

- Alting er ikke blevet godt, efter vi lavede programmet. Der er stadig mange ting, som jeg kæmper med. Jeg vil blive ved med at opsøge min fortid, så jeg kan leve min fremtid, siger Naja.

Naja beskriver sit liv førhen som kaotisk. Hun fortæller, at efter hun har fundet ud af, hvad der egentlig skete dengang, har hun fået hjælp til metoder, som hun kan bruge til at håndtere traumet.

- Det hele er kommet i kasser, som jeg kan trække frem, når jeg har brug for det, og som jeg kan lukke igen, når det bliver for meget, siger Naja.

Ingen kontakt med sin mor
I programmet, der løber over 4 afsnit, fortæller Naja om, hvordan hendes mor har vanrøgtet hende gennem barndommen. Naja har indtil optagelserne startede haft kontakt med moren, men hun har ikke snakket med hende siden.

- I dag har jeg intet kontakt med min mor, men det behøver jeg heller ikke. Jeg har mange gode mennesker i mit liv, siger Naja.

Najas mor ville ikke medvirke i programmet. Til at starte med syntes moren, at programmet lød som en god ide, men efterhånden som hun fandt ud af, hvad det handlede om, tog hun afstand og blev sur på Naja.

I programmet ringer Lisbeth og Naja til moren, som ikke ønskede at medvirke og ikke ville svare på noget.

- Jeg var i mange år vred på min mor. Nu har jeg bare ondt af hende, siger Naja.

Naja er blevet misbrugt af en ven til moren. Da Naja var på weekend hos moren, mens moren holdt fest. En af gæsterne til festen misbrugte Naja. Hun har aldrig fortalt det til nogen, før hun fortalte det i 'De Brændte Børn'.

Drømmer om at hjælpe andre
Der er sket meget i Najas liv, siden de gik i gang med at optage 'De Brændte Børn'. Hun drømmer fortsat om at blive pædagog og arbejde med handicappede eller udsatte børn og unge. Derudover vil Naja gerne holde foredrag om sine oplevelser, så hun kan hjælpe andre i samme situation med at få det bedre.

- For at min barndom på nogen måde skal give mening for mig, så skal jeg hjælpe andre, der står i samme situation, siger Naja.

0 kommentarer
Vis kommentarer