Blodbad i DR - nedlægger 200 stillinger

DR har netop meddelt, at at en benhård spareplan får store konsekvenser for de ansatte

DR planlægger at nedlægge op mod 200 stillinger. (Foto: Polfoto)
DR planlægger at nedlægge op mod 200 stillinger. (Foto: Polfoto)

DR nedlægger 170-200 stillinger og lukker Underholdningsorkestret efter 75 år som led i spareplan, hvor der skal spares 161 millioner kroner årligt.  I 2013 havde DR i gennemsnit 3.011 varige og tidsbegrænsede ansatte.

Den opsigtsvækkende melding er blevet udsendt i en pressemeddelelse med den forholdsvis udramatiske overskrift: 'DR omstiller til ny medievirkelighed'.

I pressemeddelelsen udtaler bestyrelsesformand Michael Christiansen:

- Det er en langsigtet plan, der sikrer, at DR også i fremtiden står stærkt som medie- og kulturinstitution med bred opbakning i befolkningen. Jeg er samtidig tilfreds med at fremlægge en plan, hvor DR finder størstedelen af besparelserne gennem effektiviseringer og ved at gentænke måden, vi gør tingene på. Det betyder, at vi vil være i stand til at fortsætte udviklingen af DRs public service-tilbud og omstille os i en foranderlig højteknologisk medievirkelighed.

Dropper Underholdningsorkesteret
Besparelserne er en følge af en medieaftale, der i juni måned blev indgået af samtlige partier i Folketinget.

En af de mere opsigtsvækkende konsekvenser af spareplanen er, at det populære Underholdningsorkester nedlægges. Det sker ifølge DR for at kunne styrke andre musiktilbud som eksempelvis DR SymfoniOrkestret, DR PigeKoret og DR Big Bandet. Underholdningsorkesteret nedlægges fra 1. januar 2015.

- Det er et voldsomt skridt at lukke DR Underholdningsorkestret, der har eksisteret i 75 år og har spilet en vigtig rolle i dansk musikliv, siger direktøren for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen ifølge Ritzau.

Fra den 1. januar 2015 er det slut med DR Underholdningsorkestret. (Foto: Polfoto)
Fra den 1. januar 2015 er det slut med DR Underholdningsorkestret. (Foto: Polfoto)
 

Mister betalt frokost
Planen indbefatter desuden, at den betalte frokostpause for DRs medarbejdere vil blive opsagt fra midten af 2017.

'Det er et tiltag, der vil øge den effektive arbejdstid i DR og samtidig begrænse antallet af afskedigelser. DR's ledelse er dog åben for en drøftelse med de faglige organisationer af eventuelle alternative initiativer, der vil kunne sikre en tilsvarende produktivitetsforøgelse', står der i pressemeddelelsen.

Ændret medieforbrug
DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, forklarer, at DR's aktuelle udfordringer hænger sammen med, at befolkningens medieforbrug har ændret sig.

Blandt andet har DR øgede udgifter til streaming, så brugernes kan se og høre DR's indhold, hvornår de vil, og hvor de vil. Mens DR's udgifter til traditionelt fjernsyn er uafhængigt af antallet af seere, har DR eksempelvis øgede udgifter til streaming afhængigt af antallet af brugere, oplyser de.

- I DR står vi over for store udfordringer. Vi ønsker fortsat at levere public service-tilbud af høj kvalitet til alle i Danmark, samtidig med at befolkningens medieforbrug ændrer sig markant i takt med de mange nye teknologiske muligheder, siger Maria Rørbye Rønn i pressemeddelelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer