Kim Bildsøe: Det er deprimerende

Den kendte DR-vært fortæller, at stemningen er trykket efter udmeldingen om de mange stillingsnedlæggelser

Kim Bildsøe Lassen beretter om nervøsitet blandt de ansatte i DR. (Foto: Linda Johansen)
Kim Bildsøe Lassen beretter om nervøsitet blandt de ansatte i DR. (Foto: Linda Johansen)

Se også: Blodbad i DR - nedlægger 200 stillinger

For en af DR's mest kendte og erfarne værter Kim Bildsøe Lassen er det ikke nogen rar mandag i DR Byen.

Selv om han sandsynligvis ikke selv er i farezonen, skaber udmeldingen om de mange stillingsnedlæggelser nervøsitet og uro blandt kollegaerne, der dog ikke var helt uforberedte på den blodige mandag.

Spareplanen medfører blandt andet, at DR nedlægger 170-200 stillinger og lukker Underholdningsorkestret efter 75 år som led i en spareplan, hvor der skal skæres 161 millioner kroner årligt. I 2013 havde DR i gennemsnit 3.011 varige og tidsbegrænsede ansatte.

Den opsigtsvækkende melding blev udsendt i en pressemeddelelse med den forholdsvis udramatiske overskrift: 'DR omstiller til ny medievirkelighed'.

- Vi vidste jo godt, at der var en sparerunde på vej. Det har mere handlet om omfanget. Jeg tror, det er rigtig stort i forhold til det, man havde håbet på, men jeg tror nu ikke, det kommer bag på så mange. Vi var jo godt klar over, at det var nogenlunde i den størrelsesorden, men vi havde da håbet på mindre, siger Kim Bildsøe Lassen til Ekstra Bladet.

Hvordan er stemningen i DR Byen efter dagens udmelding?

- Det tror jeg næsten godt, de fleste selv kan forestille sig. Det er enormt irriterende og deprimerende, og der er naturligvis mange, der nu er nervøse, siger Kim Bildsøe Lassen.

Kim Bildsøe Lassen har været vært på TV Avisen siden 2007 og ansat i DR siden 1998.

Han er en af DRs mest erfarne journalister og tv-værter med international erfaring fra blandt andet jobbet som vært og redaktør på DRs udenrigsmagasin Horisont. Han var DRs korrespondent i USA og har desuden tidligere været udlandsredaktør og souschef på TV Avisen.

Før sin tid i DR var Kim Bildsøe reporter og redaktionssekretær på TV2 og korrespondent i Mellemøsten for Information.

Senest var Kim Bildsøe Lassen en tur i Brasilien i forbindelse med VM, hvor han lavede en række optaktsprogrammer for DR.

0 kommentarer
Vis kommentarer