Tilbagegang for '1864'

Seertilslutningen til Ole Bornedals historiedrama er faldet en smule i forhold til første afsnit

Se også: Anmeldelse: '1864' ligner Gøngehøvdingen 2

Se også: Knald eller fald for Bornedal

Se også: Færre så '1864' end 'Arvingerne'

Trods den lunkne modtagelse fra anmeldere, politikere og historikere, er seerne trods alt ikke flygtet i hobetal, når det gælder Ole Bornedals historie om 'Laust og Peter på nye eventyr'.

Det er dog heller ikke lykkedes at få nye fans i butikken til Bornedals svinedyre historie.

1.690.000 så med, da første afsnit løb over skærmen, mens en anelse færre valgte at se med, da andet afsnit i går blev vist.

Fra 67 til 60 procent af seerne
Helt præcis valgte 1.682.000 at følge med, da Pilou Asbæk piskede en sigøjner med en gren og så på, da hans venner muntrede sig med en ko.

Det ser dog ikke helt så godt ud, når man ser på den procentvise andel af seerne, som det lykkedes '1864' at få fat i søndag aften.

Afsnit 1 formåede at skrabe 67 procent af søndagsseerne til sig, mens afsnit 2 må nøjes med en såkaldt 'share' på 60 procent af det samlede antal danskere, der havde tændt for tossekassen fra 20.00 til 21.00 søndag aften.

Færre stjerner
Både BT og Ekstra Bladet kvitterede for oplevelsen af andet afsnit af '1864' med at skære en stjerne i forhold til vurderingen af afsnit 1.

Således er Ekstra Bladets tv-anmelder nu nede på sølle to stjerner, mens de generelt optimistiske tabloid-kollegaer hos BT har set sig nødsaget til trods alt at nedjustere de fem stjerner fra første afsnit til de lidt mere afdæmpede fire stjerner.

Jyllands-Posten og Berlingske uddeler begge den lunkne middelkarakter tre stjerner. Politiken, der var meget positive med fem hjerter til første afsnit, har i anden ombæring skåret hele to hjerter fra og ender dermed på tre stjerner.

Pilou Asbæk ser rødt, når han ser en sigøjner. (Foto: Per Arnesen / DR)
Pilou Asbæk ser rødt, når han ser en sigøjner. (Foto: Per Arnesen / DR)
 

' Se også: 1864: Anmelderne stadig uenige

Se også: Pia K. vred over masse-voldtægt af ko

Ole Bornedal sammen med en af seriens hovedpersoner Didrich spillet af Pilou Asbæk. (Foto: DR / Per Arnesen) Plus Ole Bornedal: Jeg har sommerfugle i maven

Se også: Anmeldelse: '1864' kom klodset fra start

1 af 2 Laust, Peter og trekantsdramaet fylder en stor det sendetiden i '1864', hvor der endnu ikke er fyret op under kanonerne. (Foto: Per Arnesen / DR)
2 af 2 
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen