Helle i krig mod Pias 1864-kritik

Statsministeren er vild med Bornedals krigsdrama

Se interviewet med Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Anthon Unger / Redigering: Stig Thøgersen)

Se interviewet med Helle Thorning-Schmidt lige herover artiklen
____________________________________________________

I aften, når omkring 1,5 millioner danskere smider sig i sofaen og fyrer op under fladskærmen for at se ’1864’, er statsministeren og hendes familie også klar til at se Ole Bornedals drama om krigen mod Preussen.

Modsat et utal af historikere og medlemmer af Dansk Folkepart med Pia Kjærsgaard i spidsen, bliver Helle Thorning-Schmidt rigtig godt underholdt af krigsdramaet, som hun synes er både spændende, godt fortalt og flot filmet. Og hun har kun et hævet øjenbryn tilovers for specielt Dansk Folkepartis kritik af serien.

- Jeg undrer mig over, hvorfor Dansk Folkeparti skal hidse sig sådan op over ’1864’. Jeg har samtidig bidt mærke i, at der ikke er nogen af DRs store dramaserier, som er faldet i deres smag. De har kritiseret både Matador, Krøniken og Borgen. Jeg tror simpelthen ikke, det er muligt for DR at lave en dramaserie, som Dansk Folkeparti vil være glade for, siger Helle Thorning-Schmidt.

Se også: Pia K. vred over masse-voldtægt af ko

Helle Thorning-Schmidt forstår ikke, hvorfor DF altid er i krig mod DR-Drama. (Foto: Anthon Unger)
Helle Thorning-Schmidt forstår ikke, hvorfor DF altid er i krig mod DR-Drama. (Foto: Anthon Unger)

- Når jeg sætter mig for at se fjernsyn søndag aften, så er det for at slappe af og hygge mig med familien, og jeg og min familie bliver godt underholdt af ’1864’. Så jeg vil da fortsætte med at se serien, og det deler jeg med rigtig mange andre, siger Helle Thorning-Schmidt.

Kritikken af at Ole Bornedal skøjter let hen over de historiske facts, kan statsministeren ikke forholde sig til.

- Når jeg sætter mig for at se en dramaserie på DR, forventer jeg ikke en historietime eller DRK. Jeg vil underholdes godt, og det bliver jeg. Så jeg vil forslå Dansk Folkeparti, at de slår sig ned i sædet, drikker en kop kaffe, spiser nogle popcorn og hygger sig med serien. Og bryder de sig ikke om den, kan de jo slukke, lyder det kort fra Helle Thorning-Schmidt.

Familiens gamle metalskrin gemmer på dokumenterne om Helle Thorning-Schmidts oldefars deltagelse i krigen i 1864. (Foto: Anthon Unger) Kendte Statsministerens oldefar skudt i 1864: Reddet af et lommeur

 

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen