Auguste efter kage-farvel: - Jeg lever af at bage i dag

Det var en lettet Auguste Bjerre, der onsdag aften røg ud af ’Den store bagedyst’. Men den 22-årige amatørbager er på ingen måde færdig med mel og sukker

Konditor Mette Blomsterberg har startet en sand bagebølge i Danmark, og nogle af tidens store idoler behøver ikke nødvendigvis kunne noget med en fodbold eller en guitar. Kan man jonglere med kagecremer og dej, er man sej, og de seneste uger er store dele af den danske befolkning kommet på fornavn med Micki, Ditte og Auguste, der deltager i dette efterårs omgang ’Den store bagedyst’.

Tidligere vindere af Danmarks Radios kagekonkurrence har gjort bagværk til deres levevej. Annemette Voss har udgivet to bøger om sine kager, og sidste års vinder, Tobias Hamann-Pedersen, har rejst rundt i verden på DRs regning for at smage og bage kager.

Se også: Dyr kage-sejr for Annemette: Dumpede sit studie

Flere af deltagerne fra denne sæson af bagedysten lægger ikke skjul på, at de også håber, at de rent økonomisk kan leve af kager, når kameraerne slukker. Men ikke Auguste Bjerre, der i aftenens afsnit blev sendt hjem af dommer Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen.

Augustes 50 ens kager imponerede ikke dommerne. (Foto: DR/Sanne  Christophersen)
Augustes 50 ens kager imponerede ikke dommerne. (Foto: DR/Sanne Christophersen)
 

Ikke desto mindre så har fremstilling af lagkager og tærter været det, Auguste Bjerre har tjent sine penge på, siden hun røg ud af ’Den store bagedyst’.

- Jeg har arbejdet på en café ved Simrishamn i Sverige, som jeg har bagt brød og kager til, fortæller den udstemte amatørbager til Ekstra Bladet.

- Men jeg skal ikke leve af det, jeg skal være møbelsnedker, siger hun stålfast.

Auguste Bjerre var allerede i gang med uddannelsen som møbelsnedker, da hun meldte sig til ’Den store bagedyst’, men bagningen tog så meget tid, at hun var nødt til at sætte skolen på standby.

- Så jeg starter forfra i januar, og det er helt fint. Jeg har ikke så travlt, siger hun roligt.

Se også: Ups! Uheldig reklame i 'Den store bagedyst'

Helt rolig var Auguste Bjerre også, da hun blev sendt ud af ’Den store bagedyst’. Faktisk direkte lettet over, at kageeventyret nu var slut.

- Det var utroligt hårdt at være med. Jeg er vant til at bage på en helt anden måde og meget mere med ting fra naturen. Det var et stort pres, at jeg hele tiden skulle gøre noget, jeg normalt ikke ville gøre - bare for at tilfredsstille andre, siger Auguste Bjerre.

- Men jeg har lært utroligt meget af det – især om pyntning af kager. Og det har jeg kunnet bruge på cafeen, siger hun.

I november er kagekarrieren i Sverige slut i denne omgang for Auguste Bjerre. Så vender hun hjem til København og flytter sammen med sin kæreste.

- De vil meget gerne have, at jeg kommer tilbage til foråret, når cafeen åbner igen og bager flere kager. Men det passer virkelig skidt med min uddannelse, siger den kommende møbelsnedker-elev.

Se også: Jette efter kage-exit: Bagedysten har kostet mig en mindre formue
Se også: Joan efter kage-farvel: - Det var fair nok, at jeg røg
Se også: Den store bagedyst: Syg Sasitha sendt hjem med 40 i feber

11 kommentarer
Vis kommentarer