Birthe Neumann afslører Badehotellet-hemmelighed

Skuespillerinden Birthe Neumann kom til at hundse rundt med sin mand under optagelserne til Badehotellet

Birthe Neumann, Poul Hüttel og Sonja Oppenhagen. Foto: Linda Johansen
Birthe Neumann, Poul Hüttel og Sonja Oppenhagen. Foto: Linda Johansen

Se også: Dansk stjerneskuespiller afslører: Udsat for sexisme

Det er et job, der altid er der, siger Stig Thorsboe om forfatterlivet. Foto: Linda Johansen Kendte Så meget tjener de: Forfattere scorer kassen på Badehotellet

De mødte hinanden for næsten 50 år siden, da de begge arbejdede på Det Kongelige Teater. Siden da har de holdt sammen som ægtefolk, men har ikke rigtig arbejdet sammen.

I den nye sæson af Badehotellet har skuespillerinden Birthe Neumann dog fået selskab af sin mand, Paul Hüttel, på arbejdet igen. Han har nemlig fået en rolle i denne sæson, mens hun har været med i serien fra begyndelsen.

Krævede tilvænning
For skuespillerinden krævede det lidt tilvænning at skulle arbejde sammen med sin ægtemand.

- Jeg var ikke helt tryg ved, at han kom, fordi jeg følte, at det lidt var min arbejdsplads, røber den 69-årige skuespillerinde.

- Så i de første par dage - sikkert også hele tiden - havde jeg det med at dirigere ham rundt udenom instruktøren, fordi jeg mente, jeg vidste bedre, fortæller Neumann og griner.

Hun kunne for eksempel finde på at sige 'kom her' eller 'du er gået for langt frem' og - med egne ord - hundse med sin ægtemand.

- Til sidst var der en lydmand, der havde hørt mig, som sagde, at nu skulle jeg altså holde op, fortæller skuespillerinden.

Upåvirket ægteskab
Heldigvis var det ikke noget, der påvirkede ægteskabet, og indenfor kort tid følte Birthe Neumann også, at hun havde lært at skelne mellem Paul i privaten og Paul på arbejdet.

Derfra gik det som det skulle.

- Vi gjorde jo en lille dagstur ud af det. Så sad Paul på settet og læste avisen, til jeg var færdig. Det var jo så hyggeligt. Han blev hurtigt en del af Badehotellet-familien, fortæller Birthe Neumann.

- Til sidst syntes jeg da også, det var sjovt. Jeg var jo glad på Pauls vegne og syntes, det var fedt for ham at få sådan en rolle, især fordi han havde hørt så meget om det og hørt, hvor sindssygt glad, jeg har været for det, fortsætter hun.

I den fjerde sæson af Badehotellet spiller Paul Hüttel lægen Hans Henrik Ploug, der kommer og skal 'sætte lidt fut i skørterne' hos søstrene Fru Fjeldsø, der er Birthe Neumanns karakter, og Lydia Vetterstrøm, der spilles af Sonja Oppenhagen.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere