Blachman: Det er endelig feset ind - der er brug for mig

Thomas Blachman har delt vandene med sin frembrusende personlighed og hang til enetaler. Han er dog mere elsket nu, mener han selv

- Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman. (Foto: Klavs Bo Christensen)
- Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Han siger sin mening og er ikke bleg for at give både deltagere og seere en prædiken med oven i købet.

'X Factor'-dommeren Thomas Blachman ved godt, han ikke altid har været danskernes yndling. Men efter seks sæsoner som dommer i det populære tv-show, mener han, at danskerne endelig har lært at elske ham.

- Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman med henvisning til det psykologiske begreb, der beskriver den absurde hengivenhed, der kan opstå mellem et gidsel og hans gidseltager.

Remee, Lina og Blachman er også klar til live-showene. (Foto: Mogens Flindt) TV X Factor-finalisterne fundet

Med sin karakteristiske Blachman-stemme, som sjældent afslører, om det, der siges, i virkeligheden er ment ironisk, fortsætter Thomas Blachman med at beskrive, hvordan, han mener, danskerne nu er blevet bedre til at rumme ham.

- Det er endelig feset ind hos folk, at de har brug for sådan en som mig. Fordi jeg allerede er en del af dem, siger han og fortsætter:

- Jeg føler mig kærligt imødekommet nu.

Den rutinerede 'X Factor'-dommer mener ikke, at det er noget nyt, at han faktisk er et godt menneske. (Foto: Anthon Unger) TV Blachman: Nu er jeg kærligheden selv

Den 51-årige jazzmusiker, der i år tager hul på sin syvende sæson som dommer i 'X Factor', oplevede sidste år for første gang at vinde showet med sin duo 'AnthonyJasmin'.

I år er den - i 'X Factor'-sammenhæng mindst populære kategori - 'grupper' endnu en gang tilfaldet den garvede dommer. Og spørger man Thomas Blachman, hvordan han selv vurderer sine vinderchancer, lyder det korte svar:

- Med det rigtige sangvalg og en overraskende god performance fra mine deltagere tror jeg på det, siger han og uddyber derefter sit svar i en lidt længere version.

Thomas Blachman mener, at han har ofret halvdelen af sit liv på at stimulere en hel generation. Det er alle ikke helt tilfredse med. (Foto: Anthon Unger) TV Blachman: De elsker mig jo, for fanden

- Jeg er til stede i nuet og reagerer på det, jeg får smidt i hovedet lige nu. Så hvis konkurrencen er en kreativ konkurrence, hvor det handler om - med det man nu har som udgangspunkt - at skabe det sundeste og mest fejlfrie, så vil jeg mene, at jeg har en chance, siger han.

- Men Remee og Lina skal jo vinde med det arsenal af unge sportsvogne, der holder i deres garage, tilføjer Thomas Blachman med en denne gang umiskendelig lyd af ironi i den drevne mandestemme.

Thomas Blachman holder sig ikke tilbage, når han skal kommentere deltagernes præstationer i 'X Factor'. (Foto: Anthon Unger) TV Læs: Blachmans særeste udbrud

Thomas Blachman stiller i år op i X Factor med grupperne 'Citybois', 'Finn og Rie' samt 'Ivarsson, Bang og Neumann'.

Første liveshow løber af stablen fredag aften kl 20.00 på DR1.

0 kommentarer
Vis kommentarer