Blachman: Det er endelig feset ind - der er brug for mig

Thomas Blachman har delt vandene med sin frembrusende personlighed og hang til enetaler. Han er dog mere elsket nu, mener han selv

- Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman. (Foto: Klavs Bo Christensen)
- Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Han siger sin mening og er ikke bleg for at give både deltagere og seere en prædiken med oven i købet.

'X Factor'-dommeren Thomas Blachman ved godt, han ikke altid har været danskernes yndling. Men efter seks sæsoner som dommer i det populære tv-show, mener han, at danskerne endelig har lært at elske ham.

- Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman med henvisning til det psykologiske begreb, der beskriver den absurde hengivenhed, der kan opstå mellem et gidsel og hans gidseltager.

Se også: X Factor-finalisterne fundet

Med sin karakteristiske Blachman-stemme, som sjældent afslører, om det, der siges, i virkeligheden er ment ironisk, fortsætter Thomas Blachman med at beskrive, hvordan, han mener, danskerne nu er blevet bedre til at rumme ham.

- Det er endelig feset ind hos folk, at de har brug for sådan en som mig. Fordi jeg allerede er en del af dem, siger han og fortsætter:

- Jeg føler mig kærligt imødekommet nu.

Se også: Blachman: Nu er jeg kærligheden selv

Den 51-årige jazzmusiker, der i år tager hul på sin syvende sæson som dommer i 'X Factor', oplevede sidste år for første gang at vinde showet med sin duo 'AnthonyJasmin'.

I år er den - i 'X Factor'-sammenhæng mindst populære kategori - 'grupper' endnu en gang tilfaldet den garvede dommer. Og spørger man Thomas Blachman, hvordan han selv vurderer sine vinderchancer, lyder det korte svar:

- Med det rigtige sangvalg og en overraskende god performance fra mine deltagere tror jeg på det, siger han og uddyber derefter sit svar i en lidt længere version.

Se også: Blachman: De elsker mig jo, for fanden

- Jeg er til stede i nuet og reagerer på det, jeg får smidt i hovedet lige nu. Så hvis konkurrencen er en kreativ konkurrence, hvor det handler om - med det man nu har som udgangspunkt - at skabe det sundeste og mest fejlfrie, så vil jeg mene, at jeg har en chance, siger han.

- Men Remee og Lina skal jo vinde med det arsenal af unge sportsvogne, der holder i deres garage, tilføjer Thomas Blachman med en denne gang umiskendelig lyd af ironi i den drevne mandestemme.

Se også: Læs: Blachmans særeste udbrud

Thomas Blachman stiller i år op i X Factor med grupperne 'Citybois', 'Finn og Rie' samt 'Ivarsson, Bang og Neumann'.

Første liveshow løber af stablen fredag aften kl 20.00 på DR1.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere