Børnehave-tv trækker seere

Asger, Silke, Franz og Konrad er blevet seer-magneter i DR's dokumentar 'Børnenes hemmelige verden'

Seriens ti hovedpersoner, som blev udvalgt med stor omhu. (Foto: Lars E. Andreasen/DR)
Seriens ti hovedpersoner, som blev udvalgt med stor omhu. (Foto: Lars E. Andreasen/DR)

Når DR1 i aften sender det femte og sidste afsnit af dokumentarserien 'Børnenes hemmelige verden', følger godt en halv million danskere med ved skærmen. De sidste fire onsdage har programmet, der følger 10 børn og deres liv i en børnehave, trukket flotte seertal og er endt blandt de mest sete programmer på DR1.

Børns hemmelige verden er nemlig ikke noget, der kun optager folk med børn, siger journalistisk redaktør på DR1 Erling Groth.

- Vi kan se, at programmet er blevet ekstremt godt modtaget på de sociale medier. Yngre mennesker, som ikke har børn, deler klip fra programmet, tagger hinanden og skriver: 'Se, det er ligesom os to, da vi var små', forklarer han og tilføjer:

- Vi har bestræbt os på, at programmet skal skildre noget, alle kan forholde sig til og spejle sig i.

Asger er et af de ti børn, som har givet seerne et indblik i børnenes hemmelige verden. (Foto: Lars E. Andreasen/DR)
Asger er et af de ti børn, som har givet seerne et indblik i børnenes hemmelige verden. (Foto: Lars E. Andreasen/DR)

Så når femårige Asger bliver ked af sin ansigtsmaling, eller Franz bliver forelsket i Inaya har det en appel, der rækker længere end til småbørnsforældre, mener Erling Groth.

At være med i en tv-serie og samtidig blive trukket ud af sin almindelige hverdag kræver sit, så produktionen bag programmet udvalgte de ti børn med stor omhu.

-Det var vigtigt, at børnene var robuste nok til at blive revet ud af deres normale børnehave og komme ind i et helt nyt forum, som vi havde skabt. Og vi gjorde også meget ud af at tale med forældrene og understrege, at det ikke handler om, at deres børn skal være tv-stjerner, siger redaktøren.

550.000 seere så med, da fjerde afsnit af 'Børnenes hemmelige verden' blev vist. Til sammenligning trak fredagsprogrammet 'Versus' 531.000 seere samme uge.

Erling Groth oplyser, at det endnu ikke er besluttet, om der kommer en opfølger til 'Børnenes hemmelige verden'.