Bonderøven: 'Jeg har aldrig haft røde tal'

Ekstra Bladet skrev lørdag, at 'Bonderøvens' selvforsynende gård ikke kan løbe rundt. Nu forklarer han, at der altid har været behov for at tjene penge til faste udgifter

Lørdag skrev Ekstra Bladet, at Frank 'Bonderøven' Erichsen ikke kan få sin gård Kastaniegaarden til at løbe rundt uden DR's betaling.

I Ekstra Bladets historie om Frank Erichsen udtaler han ifølge ugebladet Se og Hør, at han ikke kan leve af sin gård, og at han formentlig ikke kommer til det.

Se også: Afhængig af DR: Bonderøven kan ikke få økonomien til at køre rundt

Nu slår han fast over for Ekstra Bladet i en e-mail, at han aldrig har haft 'røde' tal, og at Kastaniegaarden ikke kører med et stort underskud.

- Jeg har klaret mig selv, siden jeg var 17 år gammel og har aldrig haft 'røde' tal. Så når man i Se og Hør skriver: '(...) ifølge tidligere regnskaber kører Kastaniegaarden med stort underskud (...)' - er det decideret løgn.

Selvforsynende
Frank Erichsen har i en årrække været hovedperson i DR's tv-program 'Bonderøven', der handler om Frank Erichsens liv på gården.

I programmet får man et indblik i, hvordan han lever bæredygtigt og selvforsynende sammen med sin familie ved Grenaa på Djursland. Således sår han for eksempel sine egne grøntsager, høster kornet og slagter grisen ved lejlighed.

I programmet ser man eksempelvis også, hvordan han reparerer og bygger til på gården.

- Det er vigtigt at forstå, at muligheden for et liv med selvforsyning ikke så meget er et spørgsmål om, hvor mange penge man er nødt til at tjene. Det er derimod, hvor få penge man har behov for at tjene, skriver Frank Erichsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

PETER WATH/DRFoto:
PETER WATH/DRFoto:

Var tømrer
Frank Erichsen er i dag 33 år gammel, og han har siden 2008 været hovedpersonen i mere end 100 afsnit af 'Bonderøven'.

I sin e-mail gør han det klart, at familien ikke sælger varer fra gården, hvorfor der er været behov for at få indtægter andetstedsfra.

- Samtidig er det dog også vigtigt at understrege, at vi ikke sælger så meget som en gulerod fra gården. Og som de fleste nok ved, kan man hverken dyrke forsikringer, skolepenge eller ejendomsskat i haven. Derfor har der altid været et behov for at tjene penge til de faste udgifter. Før jeg begyndte samarbejdet med DR, arbejdede jeg som tømrer og underviser for at klare de udgifter, skriver Frank Erichsen i en mail til Ekstra Bladet.

- Så ja, for nuværende er lønnen fra DR en del af min indkomst sammen med foredrag og andet, slutter han.

181 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere