Chokmelding fra Blomsterberg - stopper i Bagedysten

- Der er ubalance i mit system, siger konditor Mette Blomsterberg, der stopper i det populære bageprogram på grund af 'personlige omkostninger'

Duoen Mette Blomsterberg og kokken Jan Friis-Mikkelsen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Duoen Mette Blomsterberg og kokken Jan Friis-Mikkelsen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Se også: 'Den store bagedyst' vender tilbage: Én har allerede sagt ja

Se også: Den 'hemmelige' bagedyst-dommer: Nej, jeg er ikke i familie med Jarlen

I et længere interview på dr.dk fortæller Mette Blomsterberg ganske overraskende, at hun har valgt at trække sig fra det vanvittigt populære bageprogram på DR1.

Den svære beslutning meddelte hun sine kollegaer - meddommer Jan Friis-Mikkelsen og vært Timm Vladimir - for et par uger siden.

Årsagen er, at der er for mange personlige omkostninger forbundet med tv-arbejdet, som hun fortæller kan være så udmattende, at hun er helt drænet for energi, når hun kommer hjem til familien.

- Jeg betaler for stor en pris med min krop og med min store indlevelse i tv-produktionen. Der er ubalance i mit system, siger Blomsterberg til DR.

Hun fortæller endvidere, at hun rent fysisk har kunnet mærke Bagedyst-strabadserne på sin krop i denne sæson.

- Jeg har været meget mere træt og drænet for energi, når jeg kom hjem fra optagelserne. Og jeg kan bare mærke, at omkostningerne er blevet for store i forhold til det, jeg får ud af det. Jeg skal have fyldt min egen energitank op igen.

Der kommer fornyelse i den dynamiske trio. Foto: DR
Der kommer fornyelse i den dynamiske trio. Foto: DR

På sin Facebook-profil kalder Blomsterberg det 'en meget stor beslutning', der er blevet truffet efter grundige overvejelser.

Hun afviser i samme ombæring, at der skulle være dramatik eller mystik omkring hendes - for fans og kollegaer - overraskende valg.

Blomsterbergs opslag blev lynhurtigt efterfulgt af læssevis af kommentarer fra fans, der bedyrer, at de kommer til at savne den markante tv-personlighed.

- Kommer til at savne dig i programmet. Efterfølgeren vil ALDRIG kunne nå dig til sokkerne, lyder det blandt andet fra en fan.

En anden håber på, at det er en aprilsnar.

- Det er ikke 1. april i dag kære Blomst. Nej nej og atter nej, det kan du ikke!!!!!!

Mangler en dommer
Programmet fortsætter, men uden Blomsterberg. Optagelserne til den sjette sæson finder sted til foråret, men DR ved endnu ikke, hvem der skal afløse Blomsterberg.

- Det er også nyt for os, at vi mangler en dommer. Men nu går vi i gang med at kigge på vores muligheder. Vi skal have set på, hvem der kan afløse i programmet, og det kommer de kommende måneder til at gå med. Det bliver selvfølgelig anderledes, men det giver også en helt masse nye muligheder, som vi skal forstå at gøre til godt fjernsyn i næste sæson af Bagedysten, lyder det fra Søren Juul Baunsgaard, der er programansvarlig for en række livsstilsprogrammer under DR Danmark, herunder 'Den store bagedyst'.

Mette Blomsterberg vil fremover få mere tid at bruge på sin egen virksomhed. Foto: Jeppe Michael Jensen
Mette Blomsterberg vil fremover få mere tid at bruge på sin egen virksomhed. Foto: Jeppe Michael Jensen

Dommerparret var enige om, at Gunnars bagværk ikke osede af mandehørm. Foto: Carsten Mol/DR TV - 7. okt. 2016 - kl. 14:11 Efter bagedyst-skandale: Her er Blomsterbergs svar

Tror ikke på pauser
Til DR fortæller Blomsterberg, at det har været en svær beslutning at smutte fra sit hjertebarn, som hun efter britisk forbillede var med til at starte op i Danmark.

- Jeg har egentlig mest af alt lyst til at spørge, om jeg ikke bare kan holde en pause med Bagedysten, men i bund og grund tror jeg ikke på pauser. Det er ligesom i et forhold. Og desuden, hvem er jeg at tro, at DR vil vente på mig? Det kan jeg jo ikke tillade mig at forvente. Jeg sætter stor pris på vores samarbejde og har altid gjort det, siger Mette Blomsterberg til DR.

Opskriftbog og køkkenhave
Blomsterberg fortæller, at hun nu vil bruge en del af sin genvundne frihed til at lave en opskriftsbog - et projekt som hun har haft på tegnebrættet i tre år, men ikke har kunnet finde tid og energi til at kaste sig over.

Savner man Blomsterberg på skærmen skal man dog ikke fortvivle helt - allerede dette forår kan man opleve hende på DR, når hun sammen med James Price tager på besøg i de kongelige køkkenhaver.

Ekstra Bladet har indtil videre uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Mette Blomsterberg.

103 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere