Daniel stammer, men gik videre i ’X Factor’: Blachman var lidt en douche

Det, der gjorde ham mest nervøs, var at skulle snakke

Værten Sofie Linde fulgte Daniel ind til audition og forklarede dommerne om hans handicap. Foto: DR
Værten Sofie Linde fulgte Daniel ind til audition og forklarede dommerne om hans handicap. Foto: DR

18-årige Daniel var et af de mest opsigtsvækkende indslag i aftenens afsnit af ’X Factor’.

Daniel ikke bare stammer. Han er decideret hæmmet af det, for når han bliver nervøs eller presset, stammer han i et sådant omfang, at ordene dårligt kan komme ud af munden af ham, hvilket man så i programmet.

Men når han synger, glider det. Og da vokalen vakte begejstring hos dommerne, blev det belønnet med tre ja’er. Det skete blandt andet med denne svada fra Thomas Blachman:

 - Super sejt. Ved du hvad, jeg kan godt lide din stemme. Jeg synes faktisk, du er dygtig. Jeg synes faktisk, du kan nogle ting, der lyder rigtig godt. Jeg tror bare, du skal i gang og bare synge helt vildt meget. Du må være skøn at arbejde med, for man kan bare tale, og så gør du, hvad man siger.

Mia blæste dommerne helt bagover. Foto: DR TV - 6. jan. 2017 - kl. 16:57 Hold øje med hende her: Er hun Danmarks næste sangstjerne?

Ekstra Bladet har været i kontakt med Daniel i forbindelse med programmet, og han ville gerne stille op til interview. Han havde dog ét krav. At det skulle ske via mail. Det forløb således:

- Hej Daniel. Hvordan oplevede du selv din ’X Factor’-audition?
- Det var rimelig nervepirrende. Jeg har nok aldrig været så nervøs før en ’optræden’.

- Det må have krævet stort mod at stille op. Hvilke tanker gjorde du dig, før du tilmeldte dig?
- Tjaa, det eneste, jeg tænkte på var, hvad jeg skulle gøre, når jeg skulle snakke. Jeg var ikke særligt nervøs for, om jeg ville gå videre eller ej. Det var det med at snakke, jeg tænkte på.

Se også: ’X Factor’-Janni har fået nej 10 år i træk: Træt af Blachman

- Kan du ikke fortælle, hvordan det hæmmer dig i hverdagen, at du stammer?
- Det hæmmer ikke min hverdag særligt meget. Udover at jeg har lidt svært ved at købe ting i butikker eller lignende, og når jeg skal snakke med vennerne. Det eneste tidspunkt, det hæmmer mig, er ved prøver eller ting, jeg ligesom skal.

Da Daniel først begyndte at synge, var der ingen problemer, og han er videre i programmet. Foto: DR
Da Daniel først begyndte at synge, var der ingen problemer, og han er videre i programmet. Foto: DR
 

- Har du altid stammet?
- Jeg har stammet lige siden, jeg kunne huske. Men jeg har fået at vide, at det begyndte, da jeg var fem år cirka.

- Man ser i programmet, at du skriver en sms-besked til Sofie Linde, som hun så læser op. Er det sådan, du kommunikerer i hverdagen?
- Nej, det er ikke sådan, jeg kommunikerer i min hverdag, men det var det eneste, jeg kunne gøre i det øjeblik. Jeg var for nervøs til at kunne have en samtale med hende om det pres, der var.

Se også: X Factor-vært: Vinderne ønsker slet ikke en musikkarriere

- Hvad var dit mål ved at stille op i ’X Factor’?
- Mit mål var vel bare at prøve det. At være derinde og synge for dem, jeg har set så mange gange, og se om jeg kunne gå videre.

- Hvordan synes du, dommerne behandlede dig?
- Dommerne behandlede mig sgu helt fint. Blachman var dog lidt af en douche, men oh well, det gør han vel ved alle. Med mindre man er fucking Gud.

- Hvordan var det så endelig at få ’ja’ fra dommerne?
- At få ja fra dommerne var en kæmpe lettelse. Det er rart at vide, at jeg godt kan synge og få at vide, hvad der skal arbejdes med.

Mest læste i flash!
Hent flere