DR-chef efter Blomsterberg-farvel: Hvad gør vi nu?

- Vi er ved at finde ud af, hvad vi nu skal gøre. Vi skal til at sondere terrænet, som det vist hedder i militæret, siger den programansvarlige for kage-konkurrencen

Mette Blomsterberg har i den grad været med til at tegne 'Den store bagedyst's profil. Det er slut nu. Foto: DR
Mette Blomsterberg har i den grad været med til at tegne 'Den store bagedyst's profil. Det er slut nu. Foto: DR

Når optagelserne til den 6. sæson af 'Den store bagedyst' skal i kassen, bliver det uden Danmarks ukronede kagedronning som dommer.

Mette Blomsterberg har valgt at sige farvel tv-jobbet, som hun synes er så hårdt, at det går for meget ud over familien.

Se også: Det så du ikke på tv: Blomsterberg i sjofel kage-snak

- Det er brandærgerligt, siger Søren Juul Baunsgaard, der er programansvarlig for 'Den store bagedyst'.

- Mette er ikke bare fagligt super dygtig, hun er også god til at lave tv. Og har hun bare fyldt meget på produktionen de seneste år. På den gode måde!, siger Søren Juul Baunsgaard og fortæller, at Blomsterberg er enormt sød til at tage sig af både deltagere i programmet og alle andre på produktionen. Og det har tydeligvis drænet hende.

- Jeg har gennem noget tid talt med Mette om, hvordan hun har haft det. Vi har haft en god og ærlig dialog, og jeg er sikker på, at hun har truffet den beslutning, der er rigtig for hende, siger han.

Se også: Chokmelding fra Blomsterberg - stopper i Bagedysten

- Har du forsøgt at overtale hende til at fortsætte?

- Nej, sådan arbejder vi ikke. Det handler om, hvad der er rigtigt for Mette, og hun føler, at det er tid til at stoppe, mens legen er god, siger Søren Juul Baunsgaard.

Hvem, der skal overtage Mettes plads i 'Den store bagedyst', ved han endnu ikke.

- Vi er ved at finde ud af, hvad vi nu skal gøre. Vi skal til at sondere terrænet, som det vist hedder i militæret. Vi skal se, hvilke muligheder vi har for at finde en afløser, men Mette hverken kan eller skal erstattes sådan en til en, siger Søren Juul Baunsgaard.

Se også: Hvad betyder kage-kvajeriet på blomsterbergsk?

Optagelserne til den kommende omgang 'Den store bagedyst' bliver optaget i løbet af foråret. Derfor skal DR hurtigst muligt have en afløser på plads.

- Vi har ikke megatravlt – og heller ikke sådan super god tid. Men vi skal bruge den tid, det tager at finde den dommer, der vil være bedst for programmet, siger han og understreger, at alle muligheder står åbne. Også at Mette Blomsterberg skal afløses af flere personer.

- Vi udelukker intet på nuværende tidspunkt, siger han.

Se hvad Mette Blomsterberg selv skriver om sit farvel til 'Den store bagedyst' her:

41 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere