DR færdiggør Finn Nørgaards uafsluttede tv-projekt

Instruktøren mistede livet ved Krudttønden - nu gør DR hans sidste tv-projekt færdigt og håber at kunne sende det hurtigst muligt

Finn Nørgaards bisættelse blev også overværet af mange venner - Her Steffen Lüders

Da instruktøren Finn Nørgaard mistede livet under terrorangrebet i København lørdag den 14. februar, var han midt i at færdiggøre et projekt til tv-kanalen DR Ultra.

På trods af drabet på Finn Nørgaard, der blev bisat tidligere i dag, forventer DR at gøre projektet helt færdigt som en hyldest til instruktøren.

Det fortæller DR Ultras kanalchef Kirstine Vinderskov til Ekstra Bladet.

Finn Nørgaard blev dræbt af Omar Abdel Hamid El-Hussein ved Krudttønden på Østerbro. (Privatfoto) Terror Søstre mindes Finn Nørgaard

- Vi er så uendeligt kede af det, der er sket. Vi var i chok, da vi hørte det. Vi prøver at gøre projektet færdigt med den største respekt for Finn, hans efterladte og for de ansatte i produktionsfirmaet, der arbejder på projektet, siger hun og tilføjer:

- Vi ser frem til at sende serien, når det rigtige tidspunkt kommer. Det skal føles rigtigt, og alle skal have det godt med det.

Projektet, som Finn Nørgaard arbejdede med, er en serie i seks afsnit, hvor børn og unge skal få et bedre kendskab til fængsler og indsatte.

- Vi tager børn alvorligt på DR Ultra. Den her serie giver vores seere et nuanceret billede af retssystemet. Hvad er retfærdighed for eksempel? forklarer Kirstine Vinderskov.

Bisættelsen sker fra Grundtvigkirken i Københavns nordvestkvarter (Foto: Mogens Flindt) Terror Terrordræbte Finn bisat: Et fantastisk menneske

Dagen efter terrorangrebet i København blev der lagt masser af blomster ved både Krudttønden og synagogen i Krystalgade, ligesom politiet var talstærkt til stede. (Foto: Polfoto)
Dagen efter terrorangrebet i København blev der lagt masser af blomster ved både Krudttønden og synagogen i Krystalgade, ligesom politiet var talstærkt til stede. (Foto: Polfoto)

I programmerne kommer to børn ind i det mest sikre fængsel i Nordeuropa, den inderste del af statsfængslet i Østjylland, for at stille en række spørgsmål til flere indsatte og for at mærke fængselslivet på egen krop.

- Det giver en helt anden adgang, når det er børn, der kommer på besøg, og de indsatte fortæller på en anden måde, når det er børn, der spørger, siger kanalchefen.

- Desværre nåede vi ikke at lave projektet helt færdigt, men Finn havde godkendt en række rettelser og småting, som vi så vil få lavet nu i hans ånd.

Kirstine Vinderskov kan endnu ikke give et bud på, hvornår 'Fængslet - forbudt for børn' får premiere, men håber, at det bliver snarest muligt.

(Foto: Mogens Flindt) Terror Massiv sikkerhed omkring Finns bisættelse

Mange politikere var mødt op til Finn Nørgaards bisættelse - blandt andet Pia Kjærsgaard og Søren Pape.

0 kommentarer
Vis kommentarer