Dyrholm instruerede 'Arvingerne' i aftes: - Jeg kan godt blive nervøs

For første gang nogensinde har skuespillerinden Trine Dyrholm prøvet at instruere selv

Trine Dyrholm havde instrueret søndag aftens afsnit af 'Arvingerne'. Foto: DR/Herik Petit
Trine Dyrholm havde instrueret søndag aftens afsnit af 'Arvingerne'. Foto: DR/Herik Petit

Trine Dyrholm er Danmarks mest prisvindende skuespillerinde, og søndag aften debuterede hun i en helt ny rolle.

Den 44-årige filmstjerne spillede nemlig ikke kun en af hovedrollerne i DR's store dramaserie 'Arvingerne', men havde også instrueret aftenens afsnit.

Derfor var det en meget spændt Trine Dyrholm, som efter afsnittet chattede med seerne på dr.dk.

- Jeg er meget selvkritisk og skal nogle gange passe på med ikke at slå mig selv for mange gange oven i hovedet. Det får man jo ikke så meget ud af, lød svaret til en bruger på chatten.

Se også: 4 stjerner til 'Arvingerne': Stadig interessant

- Det vigtigste er at fokusere på arbejdet og passe på de mennesker, man holder af. Jeg kan godt blive nervøs og få præstationsangst, men jeg har heldigvis god støtte i familie og venner. Og så er det jo bare skuespil, skrev Dyrholm på dr.dk.

Det er næsten et år siden, at den legendariske Hollywood-veteran Meryl Streep overrakte Trine Dyrholm en Sølvbjørn for sin rolle i Thomas Vinterbergs drama 'Kollektivet' under Berlinalen.

I november begyndte Dyrholm optagelserne til det biografiske drama 'Nico, 1988' om kultsangerinden Nico, som var muse for kunstneren Andy Warhol og en del af gruppen The Velvet Underground.

Se også: Endnu et fremragende kapitel i 'Arvingerne III'

Hun er også snart aktuel i en ny dansk dramafilm, og selv om skuespillerindens navn er på flere filmplakater den kommende tid, er hun ikke afvisende over for at sætte sig i instruktørstolen igen.

- Jeg kunne godt forestille mig, at jeg på et tidspunkt kaster mig ud i det igen, hvis jeg finder det rigtige materiale, afslørede hun på dr.dk.

Trine Dyrholm kan ses i de danske biografer fra 20. april, hvor dramaet 'Du forsvinder' med Nikolaj Lie Kaas i den mandlige hovedrolle får premiere.

1 kommentar
Vis kommentarer