Efter bagedyst-skandale: Her er Blomsterbergs svar

Dommeren kommenterer sagen om Gunnar og hans 'ikke-maskuline' bagværk

Gunnars polterabendkage tolkes af konditor. Video: Christian Ørsted og Klara Hauberg Hansen

Et flettet grovbrød og en lyserød, hjerteformet kage sendte onsdag DR ud i en storm af kritik. Deltager i 'Den store bagedyst' Gunnar Reinhardt levede ikke op til programmets 'mandehørms-tema', mente dommerne, som sendte ham hjem.

Det stødte flere seere, som kaldte DR for homofobisk og sexistisk. 

I DR's 'Aftenshowet' torsdag svarede Mette Blomsterberg på kritikken.

- Der er nogen, der på de sociale medier besutter sig for, at det er på et ikke-fagligt synspunkt (at Gunnar blev sendt hjem, red.). Det må de gerne sidde og synes. Jeg synes, det er ærgerligt, at det kommer ind i debatten, fordi det gør også, at der er en mistillid til os. Jan og jeg har en faglig tjans i 'Den store bagedyst', som vi tager mega alvoligt, sagde hun.

Se også: Hovsa! Har vi ikke set den kage før?

Mens de øvrige deltagere havde bagt kager blandt andet i form som en pariser-røv, en cigarkasse og en paintball-pistol, var Gunnars hjertekage med to par buttede fødder, der stak ud under et tæppe, mere som en dåbskage, mente Blomsterberg.

- Den skal selvfølgelig emme af mandehørm i et eller andet omfgang. Vi skal føle, at temaet er grebet, men så skal den altså fuldstændig, ligesom altid, virke. Det vil sige, at når vi smager den, skal der være nogle smage, som overbeviser os om, at det her er altså rigtigt, og det er godt håndværk. Og det var det altså ikke, forklarede hun i 'Aftenshowet'.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra hovedpersonen selv, Gunnar, men i 'Aftenshowet' oplyste værterne, at han ikke ønsker at udtale sig om sagen.

Se også: Efter 'Gunnar-gate': 'Hvad er en rigtig mand, DR?'

Den omdiskuterede kage mindede mere om en barnedåbs-kage end en polterabend-kage ifølge dommerne og konditormester Linda Joy Bosse. Foto: Carsten Mol/DR TV - 6. okt. 2016 - kl. 16:06 Kendt konditor tilbyder 'Bagedyst-Gunnar' job

45 kommentarer
Vis kommentarer