Eks-rocker fortæller: Fra præsident til kristen motorcykelklub

I et nyt DR-program fortæller Leif Lund, hvordan han efter en tragisk hændelse gik fra at være leder i rockergruppen 666 til at være med i en kristen motorcykelklub

Leif Lund kører stadig Harley. Foto: DR/Lars Schou
Leif Lund kører stadig Harley. Foto: DR/Lars Schou

Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Det udtryk passer i særdeleshed - og med god grund - til 65-årige Leif Lund, der er aktuel i DR's nye program 'Biker for Vorherre'.

Her blotlægger han sin livsfortælling, der rummer vild ungdom, dyb sorg og genopstandelse, og allerede inden programmet ryger i æteren, har statsradiofonien løftet noget af sløret for Leif Lunds historie.

Han er vokset op i en kristen familie, der kom i pinsekirken i Roskilde.

Da han nåede myndighedsalderen, fik han imidlertid andre ideer end kristne kerneværdier. Værtshuse, speed og hash blev en del af tilværelsen sammen med præsidentembedet for rockerklubben 666, der senere - efter Leif Lund forlod klubben - blev optaget i Bandidos.

Forfærdeligt sammenstød
Inden sine børns fødsler fik han nok af rockerklubben og meldte sig ud. Det var dog først senere, at han for alvor rundede et skarpt hjørne.

Efter at have mistet en søn få måneder efter fødslen, fandt endnu en tragisk hændelse sted på en ferie, hvor Leif Lund var på vej til Jylland sammen med sin kone og to døtre.

I en bilkø på motorvejen bragede en lastbil ind i Leif Lund og hans families bil. Leif Lunds kone og yngste datter blev slået ihjel på stedet.

Selv husker han ikke noget fra uheldet og lå i koma i to måneder.

Foto: Lars Schou/DR
Foto: Lars Schou/DR

Kristen klub
Da han vågnede, fik han at vide, hvad der var sket, og en på alle måder ufattelig sorg ramte Leif Lund.

Det krævede en kraftanstrengelse at komme til hægterne igen, men det lykkedes, og i takt med at han fandt livet igen, blev hans grundlæggende syn på tilværelsen ændret radikalt.

- Derfor tog jeg beslutningen om at blive kristen biker. Jeg ville jeg gerne vise min taknemmelighed over for Gud. Jeg ville gerne tjene Gud som tak for, at jeg overlevede, har Leif Lund tidligere sagt til sn.dk.

Således er han nu medlem af den kristne motorcykelklub Exodus.

- 'Biker for Vorherre’ er en film om, hvordan mennesker kan finde deres styrke midt i en stor tragedie, når tvivlen og håbløsheden er størst. Det er et portræt af en mand, der på trods af umenneskelig modgang får kæmpet sig tilbage til et meningsfuldt liv ved at finde tilbage til sine rødder, siger dokumentaristen bag filmen, Per Wennick.

Se 'Biker for Vorherre' 12. december på DR1 klokken 20.30.

51 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!