Endelig: Her er kysset du ikke måtte se

For første gang fik Robinson-parret Jørn og Claus lov til at kysse på tv

Først i sæsonens ottende afsnit fik seerne et kys mellem et af øens homoseksuelle par. (Foto: TV3)
Først i sæsonens ottende afsnit fik seerne et kys mellem et af øens homoseksuelle par. (Foto: TV3)

I et ømt øjeblik kyssede Jørn og Claus hinanden for åben skærm i aftenens afsnit af 'Robinson Ekspeditionen'. Og for første gang blev der ikke klippet væk, inden ægteparrets læber mødte hinanden.  

Årets udgave af programmet er for kæreste- og ægtepar, og Jørn og Claus er ét af to homoseksuelle par på øen i Filippinerne. Mens de heteroseksuelle partnere har kysset løs undervejs, har seerne ikke fået lov at se de homoseksuelle par udveksle den kærlige gestus. Indtil i aften.

- Vi kyssede hele tiden dernede, siger Jørn til Ekstra Bladet. Det viser dette billede, som TV3 selv har sendt ud som pressebillede fra det andet øråd mandag aften, men tv-seerne ikke fik lov til at se. (Foto: TV3) TV - 8. sep. 2015 - kl. 06:05 Robinson: Her er billedet, du ikke må se for TV3

Ekstra Bladet skrev i september, at de homoseksuelle deltagere undrede sig over, at deres kys blev klippet ud af programmet. Historien vakte kritik af TV3. Blandt andet sagde skuespiller Johannes Nymark, som er gift med Silas Holst:

- TV3 vil vel ikke bombe os tilbage til stenalderen? Det er useriøst.

Også Stig Elling, tidligere chef for Star Tour, undrede sig.

- Det lyder noget mærkeligt i mine ører, at der skal gøres forskel på skærmen. Bevares, ikke alle homoseksuelle bryder sig om at skilte med deres seksualitet, men den vurdering skal de selv foretage. Det skal ikke være TV3, som klipper kærlige og uskyldige kys ud, fordi det er to mænd, der kysser hinanden. Det er uacceptabelt.


Ægteparret Jørn og Claus fik for første gang lov til at kysse hinanden foran TV3's seere. (Foto: TV3)

Ifølge programredaktør på TV3 Jesper Kynde har TV3 taget kritikken til sig. 

- Det er ikke bevidst, at vi har klippet væk, når de homoseksuelle par kysser hinanden, men den ballade, der har været og Ekstra Bladets omtale var da med til at gøre os særligt opmærksomme, da vi skulle klippe denne sekvens (med Jørn og Claus, red.) Hvis folk gerne vil have to mænd, der kysser, skal de da have et ordentligt smækkys, siger han.

Se også: Bøsser: Dybt diskriminerende i Robinson

Udover aftenens 'smækkys' har TV3 også ændret på de præsentationsbokse, der præsenterer hver deltager og dennes partner. Boksen vises, når deltageren bliver interviewet til kamera. Mens man ser de heteroseksuelle par kysse hinanden i boksen, har man indtil nu kun set de homoseksuelle i sekundet efter kysset. Også det er nu lavet om, fortæller Jesper Kynde.

125 kommentarer
Vis kommentarer