Første sort/hvide kys i tv-serie i 18 år skaber hidsig debat i Sydafrika

Mange udtrykker stor vrede over det første kys mellem en sort skuespiller og en hvid skuespiller, men der er lige så mange, der hilser kysset velkomment

For første gang i 18 år kysser en sort skuespiller en hvid skuespiller i tv-serien '7de Laan'. (Foto: 7de Laan)
For første gang i 18 år kysser en sort skuespiller en hvid skuespiller i tv-serien '7de Laan'. (Foto: 7de Laan)

Mange tv-seere i Sydafrika var lige ved at få kaffen galt i halsen, da de i søndags så et afsnit af den populære tv-serie '7de Laan'.

Her blev de nemlig præsenteret for det første sort-hvide kys i tv-seriens 18 år lange historie.

Kysset blev afviklet mellem skuespillerinden Carina Nel og skuespilleren Nicholas Nikuna, der i tv-serien spiller henholdsvis Alexa og Fikani, der i tv-seriens univers gennem de sidste par måneder har haft et begyndende kærlighedsforhold.

Det hede kys mellem den sorte mand og den hvide kvinde fik imidlertid en yderst blandet modtagelse og blev efterfulgt af en hidsig debat, der satte følelserne i kog.

Det skriver flere sydafrikanske medier heriblandt News 24 , Netwerk 24 og Sunday Times

Dett race-blandede forhold mellem karakteren Fikani og karakteren Alexa har skabt hidsig debat i Sydafrika. (Foto: 7de Laan)
Dett race-blandede forhold mellem karakteren Fikani og karakteren Alexa har skabt hidsig debat i Sydafrika. (Foto: 7de Laan)
 

Skuespillerinden Carina Nel fik ifølge medierne hade-mails og vrede kommentarer på grund af kysset. En tv-seer skrev blandt andet følgende:

'Jeg plejede at holde af dig i '7de Laan'. Men jeg er glad for, at du ikke er min kone efter det afsnit. Skuespiller eller ej. Jeg ville aldrig kysse dig igen. Du trækker hvide kvinders navn gennem mudderet'.

En anden tv-seer skrev:

'I sender en masse lort. Jeg ønsker ikke, at mine børn skal lære disse ting. Stoffer, alkohol, mishandling, gidsler, selvmordstanker - og nu som kirsebærret på kagen blander i racerne.... Jeg er ikke racist. Men hvid og hvid og sort og sort...det er den dårligste tv-serie i 10 år'.

En tredje skrev:

'Patetisk. Jeg vælger at droppe kanalen'.

Hilser kysset velkomment
Der var dog lige så mange tv-seere, der hilste det sort-hvide kys velkomment.

En tv-seer skrev følgende:

'Jeg elsker det. Jeg har bare siddet her og ventet på det par. Jeg beder inderligt '7de Laan' om at fortsætte det her forhold. Jeg elsker dem sammen. Yeah!!!!'

En anden tv-seer, der også er positiv overfor kysset, skrev:

'7de Laan viser os sydafrikanere, hvordan vi burde leve, og at farve ikke betyder noget...bliv voksen'.

Sort og hvid kærlighed har stadig trange kår i Sydafrika - i hvert fald analyseret ud fra debatten. (Foto: 7de Laan)
Sort og hvid kærlighed har stadig trange kår i Sydafrika - i hvert fald analyseret ud fra debatten. (Foto: 7de Laan)
 

TV-stationen bag tv-serien '7de Laan', der er blevet vist i Sydafrika siden år 2000, var også ude på twitter for at fordømme net-had samt forklare, hvorfor de efter 18 år nu viser et kys mellem en hvid kvinde og en sort mand:

'Selv om vi respekterer vores tv-seeres ret til at ytre deres mening, vil '7de Laan' ikke tolerere net-had, racisme eller anstiftelse til sådanne fortællinger fra hverken offentligheden eller medierne'.

Og i to følgende twitter-opslag skrev '7de Laan' blandt andet følgende:

'Vi står ved diversiteten i vores historie, der fortæller historier fra det virkelige Sydafrika. Det er vores ansvar at vise, at kunst afspejler livet...og at vise, at kærlighed er uafhængig af alder, køn og race. '

1 af 3 Det omdiskuterede forhold mellem karakteren Fikani og karakteren Alexa har skabt hidsig debat i Sydafrika. (Foto: 7de Laan)
2 af 3 Sort og hvid kærlighed har stadig trange kår i Sydafrika - i hvert fald analyseret ud fra debatten. (Foto: 7de Laan)
3 af 3 For første gang i 18 år kysser en sort skuespiller en hvid skuespiller i tv-serien '7de Laan'. (Foto: 7de Laan)
108 kommentarer
Vis kommentarer