'Fortitude'-serie har ingen seere, men det er ikke fiasko

TV2 indrømmer dog, at de nok overvurderede serien med Sofie Gråbøl

Der er koldt på Svaldbard og på toppen. Men det sidste er nu ikke noget, som TV2's engelske serie 'Fortitude' med Sofie Gråbøl i en af de bærende roller behøver at bekymre sig om.

For selv om TV2 i bedste 'Komiske Ali'-stil nægter at kalde serien en fiasko, så er der seertals-mæssigt meget langt til toppen for deres søndags-serie.

'Fortitude' havde premiere d. 1 marts med et dobbeltafsnit. Her så 652.000 mennesker med fra kl. 21.

Men efter lidt rykken frem og tilbage er mængden af seere stærkt reduceret inden 11. afsnit på søndag.

Faktisk har man nu under 118.000 seere, og det betyder, at kun en ud af hver seks, som fulgte programmets start, er blevet hængende.

- Jeg vil bestemt ikke kalde serien en fiasko for TV2, og vi har da også flere udenlandske serier på bedding til prime-time. Men jeg vil medgive, at vi måske overvurdere serien, da vi anbragte den i vores 'film-tidsrum' kl. 21. Det kunne den ikke bære. Det er den trods Sofie Gråbøl helt åbenlyst for mørk til, siger programdirektør Anne Engdal Stig Christensen.

Sen serie
Programdirektøren fortryder ikke, at TV2 købte serien, men hun er ked af, at man ikke med det samme placerede den i det, man på tv, kalder 'late-night-slot' - altså som en sen serie.

- Selvfølgelig er det i underkanten for TV2 at have en serie søndag aften, som ses af så få. Den skulle helst ikke under 200.000 seere. Men vi tog en chance med den tidsmæssigt, og der var vi overmodige. Det ved vi så til en anden gang, fastslår hun.

Anne Engdal Stig Christensen tilføjer, at serien faktisk har været en pæn succes på Play, og at det er vigtigt i det samlede billede.

 

28 kommentarer
Vis kommentarer