Fra Playboy til DR-Drama

Lars Mikkelsens tyske tv-flamme har en fræk fortid

Se traileren til Mord Uden Grænser her.

I aften sendes fjerde af otte afsnit af den europæiske krimi 'Mord uden Grænser', og her kommer man tættere på, hvilken forhistorie Lars Mikkelsens figur, Harald Bjørn, har med den tyske chefkommissær, Jackie Müller, der spilles af 36-årige Jasmin Gerat.

Se også: Politichef: Flotte billeder, godt plot og lækre damer

Den tidligere tyske teenagestjerne, model og tv-vært, der siden blev skuespiller, har spillet med i en lang række film og tv-serier i hjemlandet. Men det internationale gennembrud har hun fået med 'Mord uden Grænser'. Hun fik rollen efter tre castings. Den sidste var sammen med Lars Mikkelsen.

- Kemien var der med det samme, og da instruktør Kathrine Windfeld også godt kunne lide vores spontane improvisation, var vi begge antaget, fortæller Jasmin Gerat via mail, da hun er på optagelser i England for tiden.

Et stort navn i Tyskland
- Jasmin Gerat er jo en stort navn i Tyskland. Og vi var meget glade, da det var en kendsgerning fortæller Mai Brostrøm. Sammen med sin mand, Peter Thorsboe, har hun skrevet den flersprogede 'Nordic Noir'-produktion.

- Vi synes, hun fylder rollen ud meget stor troværdighed og intelligens. Og vi kan godt li' de glimt af varme og sårbarhed og menneskelighed, som Jasmin lader bryde igennem Jackies professionalisme.

- Udover at hun fremstiller en moderne kvinde, der både er vild med sit arbejde og sine børn, men måske knap så meget med selve moderrollen, så bærer hun på en hemmelighed, der truer med at rive gulvtæppet væk under fødderne på hende, uddyber Mai Brostrøm.

I serien kæmper Jackie Müller for at være til stede på jobbet og samtidig nå hjem til sin datters syv års fødselsdag. Privat bor Jasmin Gerat med sin syv-årige datter i Berlin.

- Hvad kunne du godt lide ved rollen?

- Jackie rørte mig fra starten. Det er genialt, at hun ikke kun er kommissær, men at hendes private forhold også bliver fortalt. Hendes evige konflikt mellem at jonglere familie og arbejde og samtidig være nærværende kender vi alle, og det ville jeg gerne vise, fortæller Jasmin Gerat.

- Hvordan var det at arbejde sammen med Lars Mikkelsen?

- Jeg er total fan af Lars. Han er en af de få kolleger, der overhovedet ikke har nogen stjernenykker og retter hele sit fokus på samarbejdet. At overvære Lars arbejde og lære ham at kende var en stor gave for mig, fortæller Jasmin Gerat.

- Hvordan er det ét at blive berømt i hele Europa?

- Oh, er jeg det. Det får jeg slet ikke med, men i så fald så glæder jeg mig over det, fordi det i bedste fald betyder, at jeg kan udvide min arbejdsradius, og det vil naturligvis være fantastisk, fortæller den tyske tv-stjerne, der er det smukke mix af tyske og tyrkiske forældre og er tidligere teenage-stjerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jasmin Gerat har en fortid som Playboy-model. (Foto: Playboy)
Jasmin Gerat har en fortid som Playboy-model. (Foto: Playboy)
 

I 1994 bev hun som blot 16-årig 'årets pige' i det tyske tidsskrift, Bravo. Hun forlod skolen og ernærede sig som model, indtil hun året efter blev live tv-vært på et ungdomsprogram på Bravo TV, som hun dog kvittede for skuespillet. I flere film og også i ’Mord uden grænser’ viser hun sin smukke figur frem for kameraet, ligesom hun som 19-årig i juli 1998 prydede forsiden af det tyske Playboy.

Kemien mellem Lars Mikkelsen og Jasmin Gerat var god fra starten af deres samarbejde. (Foto: All Over Press)
Kemien mellem Lars Mikkelsen og Jasmin Gerat var god fra starten af deres samarbejde. (Foto: All Over Press)
 

1 af 2 Smukke Jasmin Gerat har prydet Playboy. (Fotocollage: Playboy/All Over Press)
2 af 2 - Lars havde overhovedet ikke nogen stjernenykker, fortæller Jasmin Gerat om samarbejdet med den danske stjerneskuespiller. (Foto: All Over Press)
9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere