'Game of Thrones'-bøger sat på standby

Tv-serien overhaler nu bøgerne, efter at George R.R. Martin ikke har færdiggjort næste bog før deadline

Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller en af hovedrollerne i den populære HBO-serie. (Foto: HBO)
Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller en af hovedrollerne i den populære HBO-serie. (Foto: HBO)

'Winter is coming' - der går bare lidt endnu.

George R.R. Martin, der er forfatter til de populære fantasybøger i 'A Song of Ice and Fire'-serien, der er grundlaget for HBO's hitserie 'Game of Thrones', erkender nemlig, at den længe ventede sjette bog ikke bliver færdig til tiden.

Dermed kommer tv-serien til at overhale bøgerne, når den rammer de amerikanske tv-stuer til april.

Se også: Det er officielt: Jon Snow genopstår i Game of Thrones

- 'The Winds of Winter' (den sjette bog, red.) er ikke blevet færdig, skriver den triste forfatter på sin blog ifølge US Weekly.

- Tro mig, det giver mig ingen glæde at skrive disse ord. I er skuffede, og I er ikke alene. Mine redaktører og udgivere er skuffede, HBO er skuffede, mine agenter og udenlandske udgivere og oversættere er skuffede, men ingen er mere skuffet, end jeg selv er, skriver den 67-årige kultforfatter.

Den 27-årige svenske skuespillerinde Alicia Vikander har etableret sig som en international filmstjerne på ganske få år.(Foto: AP) Filmnyheder - 14. dec. 2015 - kl. 21:55 Svensk Hollywood-stjerne rykker helt vildt

Desværre er der heller ikke udsigter til, at George R.R. Martin når at nedfælde de sidste intriger eller gruopvækkende mord på det fiktive kontinent Westeros inden for den nærmeste tid.

- Det er ikke sandsynligt, at den bliver færdig i morgen eller i næste uge. Ja, jeg har skrevet meget. Hundredvis af sider. Masser af kapitler. Men der er også meget, der endnu ikke er skrevet. Jeg er stadigvæk måneder fra at være færdig, og det er kun, hvis det går godt med at skrive, beklager Martin.

Se også: Ny dansk film med Coster Waldau

Han erkender, at han har ladet sig distrahere af andre projekter, og at han ikke er helt ung længere, men først og fremmest skyldes forsinkelserne enhver forfatters værste mareridt: skriveblokade.

Til gengæld lover den populære forfatter i blogindlægget, at han har fat i den lange ende, og at bogen ikke kommer til at skuffe de trofaste fans, når først den er klar til trykken.

Peter Dinklage vandt i kategorien bedste mandlige birollle i en dramaserie for sin rolle i Game of Thrones (Foto: AP) TV - 21. sep. 2015 - kl. 05:20 Game of Thrones slår Emmy-rekord

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere