Håndværkere drak i arbejdstiden: 'Umanerligt alkoholforbrug'

Kritikken hagler ned over tømrermester André Boas, efter hans firma deltog i omdiskuteret TV2-program

Se traileren til 'Danmark mod Østeuropa'. Video: TV2/STV

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Tømrermester André Boas og hans firma Boas Byg er havnet i et stormvejr, efter Boas og hans håndværkersvende torsdag aften deltog i TV2-programmet 'Danmark mod Østeuropa'.

I programmet blev det danske håndværkersjak sat til at udføre en renovationsopgave på et dansk parcelhus, hvorefter et tilsvarende håndværkersjak bestående af østeuropæere blev sat til at udføre samme opgave.

Herefter blev det danske og udenlandske firma bedømt for kvaliteten af deres arbejde.

Pause og alkohol
Af udsendelsen fremgår det, at de danske håndværkere holder pause i 25 procent af arbejdstiden, mens de også af flere omgange drikker øl og andre alkoholiske drikke i forbindelse med arbejdet.

Allerede før udsendelse løb over skærmen, var Andre Boas ude at forsvare sig selv og sine svende.

Han mener, at TV2 og produktionsselskabet STV har begået kontraktbrud og snydt ham til at medvirke under falske forudsætninger.

Samtidig mener han, at tv-programmet er klippet sammen på en måde, så den giver seeren et forkert indtryk af virkeligheden.

Umanerligt alkoholforbrug
Derfor delte han før programmet en lang statusopdatering, hvor han forsvarer sin fremtræden. Opdateringen blev flittigt delt på Facebook og først støttede mange André Boas i hans udlægning af sagen.

Men efter programmet er løbet over skærmen, har piben fået en anden lyd.

- Så udsendelsen og er dybt rystet over alle disse pauser og det umanerlige alkoholforbrug fra morgenstunden. Forstår godt i er 4-5 uger om at lave sådan et lille tag, skriver Birgitte Petersen i en af mere end 100 kommentarer til André Boas' kritik af programmet på Facebook.

Andre, der delte André Boas' Facebook-opslag inden programmet, har efterfølgende trukket det tilbage.

- Havde oprindelig delt dit opslag, men alkohol på en byggeplads holder ikke og jeg sletter derfor mit opslag. TV2 klipper som det passer dem, ja, men i fremstår ikke selv særlig godt med alt det bajer drikkeri, skriver Charlotte Rørvig.

Om en time kan du chatte med André Boas og stille ham dine spørgsmål. Stil allerede dit spørgsmål nu.

156 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere