Kulturredaktør til DR: I holder os for nar

Berlingskes kulturredaktør kritiserer, at DR's anmeldelse af 'Bedrag' er skrevet af en, som er på DR's lønningsliste

Her kan du se Nikolaj Lie Kaas fortælle om sin rolle i 'Bedrag'

DR1’s nye søndagsserie ’Bedrag’ har fået flotte ord af de fleste anmeldere. Også DR’s egne anmeldelser på dr.dk har været gavmilde med stjernerne.

Anmeldelserne er skrevet af freelancer Tobias Bukkehave, som også skriver om film og tv-serier for dr.dk/kultur, og det er et problem, mener Berlingskes kulturredaktør Lars Rix. Ifølge ham holder DR læserne og seerne for nar, når de lader ’en på DR’s lønningsliste’ anmelde serien.

– Det er problematisk, fordi man som læser og seer kan blive i tvivl om, hvorvidt han skriver sin uafhængige holdning til serien. Vi har krav på en fuldstændigt uafhængig kritik af det, DR laver, som ikke er skrevet af en person i et afhængighedsforhold, siger Lars Rix, der luftede kritikken i et indlæg på b.dk i går.

I aften er der sæsonpremiere på DR-talentprogrammet. (Foto: Tariq Mikkel Khan) TV - 8. jan. 2016 - kl. 15:44 'X Factor': Kakkelborde ødelægger stjernedrømme

Han undrer sig over, hvorfor DR ikke har hyret en anmelder udefra.

– Alene mistanken om, at anmelderen kan være i lommen på sin arbejdsgiver, ødelægger det hele, siger han.

Ida Holten Ebbesen, redaktionschef for DR Kultur & Kunst, beklager, at Tobias Bukkehaves status som ekstern anmelder er uklar, da han samtidig er freelancer for dr.dk.

Se også: Bedrag: Den ’gamle’ politi-helt Lie Kaas er blevet skurk

– Set i det lys burde vi ikke have brugt ham som anmelder af ’Bedrag’ i samme periode, som han har andre opgaver som freelanceskribent, skriver hun i en mail.

Tobias Bukkehave var hyret til at lave anmeldelser af seriens første to afsnit. De kommende uger overtager en række eksterne fagpersoner, som ikke sideløbende er på DR’s lønningsliste, oplyser DR.

Se også: Anmeldelse: 'Bedrag' kom snublende fra start

19 kommentarer
Vis kommentarer