Læserne har talt: Han er danskernes nyhedsfavorit

TV Avisen fejrer 50 år i dag med masser af nye ansigter, men Steen Bostrup er knapt ti år efter sin død stadig favoritten

Se Henrik Voldborg-interview her

- Det er rørende, men samtidig fortjener han at blive husket, siger datteren Charlotte Sachs Bostrup og enken Charlotte Lawaetz samstemmende

Steen Bostrups enke og datter er ørte over, at han stadig huskes af så mange. Foto: Jan Sommer
Steen Bostrups enke og datter er ørte over, at han stadig huskes af så mange. Foto: Jan Sommer

TV Avisen fylder 50 år, og en af værterne - i øvrigt igennem mere end 35 år - hed Steen Bostrup. Han trak sig tilbage fra aktiv tjeneste et par år før sin død i 2006. Men danskerne har ikke glemt deres ’Mr. News’. Da eb.dk over et døgn lavede en afstemning om, hvilke TV A-personligheder gennem tiderne, der er mest populære blandt seerne, fik Steen Bostrup ca. en tredjedel af alle stemmerne.

Familien er rørt
- Det gør mig glad og stolt. En gang sagde Steen, at ingen ville huske ham efter et par år, men jeg er da taknemmelig for, at han tog fejl. Han var et vidunderligt menneske og åhh hvor jeg dog savner ham, fortæller enken Charlotte Lawaetz.

Steen Bostrups aske blev spredt ud over Furesøen. Enken Charlotte Lawaetz og den ældste datter Charlotte Sachs Bostrup holdt om hinanden ved ceremonien. Foto: Linda Johansen
Steen Bostrups aske blev spredt ud over Furesøen. Enken Charlotte Lawaetz og den ældste datter Charlotte Sachs Bostrup holdt om hinanden ved ceremonien. Foto: Linda Johansen

- Jeg funderer lidt over, hvad det egentlig er, som gør, at folk husker min far så tydeligt. Mon det alene var hans korrekte fremtoning på skærmen, eller mon de fornemmede hans lune og humor, spørger Charlotte Sachs Bostrup.

- På skærmen viste han kun det pæne - for det meste. Men privat kunne han være en skøn ballademager, som både kunne tage en drink eller rive en grovkornet vits af sig. En gang på skærmen skulle han lægge op til vejret og Henrik Voldborg, og så sagde han: ’Og nu til vejret og Voldborg - eller som han hedder blandt venner: ’Fætter Guf’. Et kort sekund røg han ud af den korrekte rolle, men splitsekundet efter var han tilbage, som om intet var hændt, og folk omkring ham skreg af grin, husker Lawaetz.

Spasmageren
- Selvfølgelig var han en stringent nyhedsafvikler, men spasmageren boblede i øjenkrogen, og derfor er det både fantastisk og bevægende at så mange husker ham på den måde endnu, tilføjer datteren.

Steen Bostrup var ikke nogen rask mand op til sin død den 6. september 2006. Ifølge hans enke var det især det sidst tilkomne bøvl med sukkersygen, der tog pusten fra ham, og fik ham til at bede om en fratrædelsesordning i Danmarks Radio et par år forinden.

- Steen var ikke bare ’stemmen man kendte bedre end sin egen fars’. Han var i bund og grund det sjoveste menneske, jeg nogensinde har kendt. Men i hans job måtte spradebassen gemmes væk til fordel for seriøsiteten, og vi elskede alle, at han evnede at rumme det hele, griner enken.

Sådan faldt stemmerne
Tusindvis af læsere ønskede at give deres besyv med om favoritten på TV Avisen.

I rækkefølge faldt stemmerne sådan:

1 Steen Bostrup 30.37 %

2 Flemming Madsen 17.19 %

3 Poul Jørgensen 11.16%

4 Bent Jensen 6.84 %

5 Mette Fugl 6.48 %

6 Paula Larrain 5.50 %

7 Tine Götzsche 5.34 %

8 Steffen Kretz 4.60 %

9 Birgit Meister 4.05 %

10 Erkan Özden 3.83 %

11 Peter Olesen 3.70 %

12 Lone Kühlmann 0.93 %

 

24 kommentarer
Vis kommentarer