Lunken modtagelse af ny omgang 'X-Files'

Genoplivningen af 'X-Files'-konceptet imponerer ikke anmelderne

David Duchovny og Gillian Anderson som henholdsvis Mulder og Scully. (Foto: Fox Network) Div. anmeldelser Anmeldelse: Mulder og Scully i vellykket comeback

De nye afsnit af 'X-Files' kan ses fra i aften på dansk tv. Kendte Sandheden er derude: Det vidste du ikke om 'X-Files'

Blandt verdens mange hardcore-fans af konspirations-tv er der begejstring for den seneste sæson af 'X-Files', der netop nu løber over skærmene verden over.

Serien får en score på 4,2 ud af fem fra seerne på hjemmesiden Rotten Tomatoes, der samler anmeldelser fra både professionelle anmeldere og 'almindelige seere'.

Kigger man nærmere på anmeldelserne fra de professionelle anmelder fra de store aviser, ser det dog en hel del sløjere ud.

Her er der bred enighed om, at serien, der har holdt pause i 14 mellem sæson 9 og den nuværende 10'ende, mangler den oprindelige gnist, uforudsigelighed og originalitet, der i første omgang gjorde den til et kæmpe hit.

Mulder og Scully er tilbage - til en blandet modtagelse.
Mulder og Scully er tilbage - til en blandet modtagelse.
 

Blandt andet skriver Robert Bianco fra USA Today:

'X-Files virker ganske enkelt bare gammelt. Det er bevis på, at vi er nødt til at lære at stoppe, mens legen er god'.

Ekstra Bladets anmelder var en anelse mere begejstret og skrev i sin anmeldelse af de to første afsnit blandt andet:

'Efter at have været væk fra skærmene i 14 år, hvor der i samme periode er sket en revolution og et markant kvalitetsløft inden for tv-serierne, er det store spørgsmål, om Chris Carters 'The X-Files' overhovedet kan tåle en genoplivning - Det korte svar er ja.'

Den 10'ende sæson af 'X-Files', der består af seks afsnit, kan følges hver torsdag klokken 21.00 på TV3+ og på streamingtjenesten Viaplay.

Gillian Anderson fik kun tilbudt det halve i løn i forhold til sin partner David Duchovny i rollerne som Mulder og Scully i tv-serien X-files. Men det ville Gillian Anderson ikke finde sig i.(Foto: Polfoto) Intl. kendte 'X-Files'-skuespiller raser også over lønnen

5 kommentarer
Vis kommentarer