Maggie Smith nægtede at bære korset i Downton Abbey

Skuespilleren klarede at holde enkegrevinde Violet Crawley stiv og strunk uden

Enkegrevinde Violet Crawley (Maggie Smith) snød med korsettet. Foto: AP
Enkegrevinde Violet Crawley (Maggie Smith) snød med korsettet. Foto: AP

Dame Margaret Natalie 'Maggie' var ikke bare alderspræsidenten i den nu hedengangne engelske tv-serie, 'Downton Abbey'. Hun er også en kvinde med sine meningers mod, når det handler om de figurer, hun skal spille. Det kom til udtryk helt fra sæson 1 af den populære serie, som Danmark tog afsked med i julen.

Dame Margaret Natalie 'Maggie' syntes at hendes figur var urealistisk gammel i serien. Foto: PA Photos
Dame Margaret Natalie 'Maggie' syntes at hendes figur var urealistisk gammel i serien. Foto: PA Photos
 

Maggie Smith nægtede nemlig at bære korset i 'Downton Abbey', selv om det var et 'must' for rigtige damer i den tid, som portrætteres i serien, skriver Entertainment Weekly ifølge Expressen.

Downton Abbey-familien kan snart ses for sidste gang. Foto: PR Kendte Stjernerne talte over sig: Ti ting du ikke ved om Downton Abbey-finalen

Skuespilleren, der for længst er ophøjet til Dame af dronning Elizabeth havde ikke den fjerneste lyst til at spænde sig selv inde i de forfærdelige stivere, som et korset består af. Den slags har det nemlig med at bore sig ind i kødet på de mennesker, der er snørret ind. Stiverne giver en helt særlig holdning og nogle helt særlige bevægelser - eller rettere mangel på bevægelser.

Westonbirt School  lagde de fysiske rammer til Downton Abbey. Foto: PR
Westonbirt School lagde de fysiske rammer til Downton Abbey. Foto: PR
 

Se også: Maggie Smith forventer at dø i næste Downton Abbey-sæson

- Jeg snød lidt med påklædningen, for jeg ville ikke have det korset på, indrømmer hun og tilføjede:

- Jeg lovede, at jeg under indspilningerne ville sidde med rank ryg og bevægede mig passende stift og forsigtigt, som om jeg virkelig havde et korset under tøjet, forklarede hun.

Se også: Downton Abbey kan ikke fortsætte evigt

Samtidig står det klart, at det også er Maggie Smith, der fik lagt 'Downton Abbey' ned, for skuespilleren syntes, at hendes figur, enkegrevinde Violet Crawley var urealistiusk og latterlig gammel til fortsat at styrte rundt efter børn, børnebørn og oldebørn.

Mange har ellers været kede af, at successerien skulle slutte efter seks sæsoner, når der mageligt kunne skrabes materiale sammen til mindst en sæson yderligere, men uden Maggie Smith ville 'Downton Abbey' ikke være den samme - og Dame Maggie har sagt et bestemt nej.

- Violet Crawleys fravær ville have kastet en skygge over serie, og det ville ikke fungere, mener producenten Gareth Neame, der samtidig understreger, at han gerne havde set en syvende sæson.

Om de med tiden kommer en 'Downton Abbey - the Movie' eller om BBC trods alt laver en ny sæson uden Maggie Smith, må fremtiden vise.

Se også: Downton Abbey fanget i pinlig plastikfejl

 

33 kommentarer
Vis kommentarer