Mareridt efter TV2-program: Frygter konkurs

Tømrermester André Boas er bange for, at hans virksomhed må lukke og slukke, efter han har medvirket i TV2's 'Danmark mod Østeuropa'

Se traileren til 'Danmark mod Østeuropa'. Video: TV2/STV

Er du håndværker med en mening om sagen, så, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Havde André Boas vidst, hvad han gik ind til, havde han aldrig sagt ja.

Efter at den 58-årige tømrermester medvirkede i TV-programmet ’Danmark mod Østeuropa’, der bliver sendt torsdag aften på TV2, frygter han, at hans virksomhed må dreje nøglen om.

- Jeg føler, at jeg er blevet sat i en fælde, og jeg frygter, at alle de tilbud, jeg har ude, vil blive afvist. Jeg frygter, at folk vil ringe og spørge, om vi har snydt dem, og så frygter jeg jo at blive til grin, siger André Boas.

Se også: Drama på TV 2 i går – nej, nej, nej det går galt!

Tv-programmet, der er produceret af STV for TV2, handler om, at to tømrerhold bestående af henholdsvis danske og polske tømrere, skal bygge et nyt tag på et hus i Hvalsø nær Roskilde.

I slutningen af programmet bliver det så afsløret for deltagerne, at de bliver bedømt på forskellige parametre, heriblandt tid, pris og faglighed. De to tømrerhold får også at vide, at et andet hold laver præcis den samme byggeopgave som dem selv.

Et helt andet program
Men André Boas mener langt fra, at programmet, der bliver sendt torsdag på TV2 klokken 20.00, er det samme som det, der blev præsenteret for ham, da han skrev under på at medvirke.

Han mener, at det i stedet blev til en byggeteknisk konkurrence mellem Danmark og Polen.

- Dengang sammenlignede de programmet med en udsendelse, de har lavet for cirka et år siden, hvor man følger nogle familier i en uges tid og viser, hvordan deres familie- og hverdagsliv er, men i stedet bliver det til et program om, hvorvidt danskerne er bedre eller dårligere uddannet end polakker.

Se også: Vanvidstest i TV 2-program: Deltager brækker sig

André Boas, tømrermester i Boas Byg Aps, møder kunden for første gang i 'Danmark mod Østeuropa'. Foto: Peter Kjeldsen/STV Production /TV 2
André Boas, tømrermester i Boas Byg Aps, møder kunden for første gang i 'Danmark mod Østeuropa'. Foto: Peter Kjeldsen/STV Production /TV 2

Dårlig forklaring
I kontrakten mellem André Boas og STV, der har produceret ’Danmark mod Østeuropa’, står der blandet andet i beskrivelsen af programmet, at man ønsker at sammenligne arbejdslivet i Danmark i et dokumentarisk eksperiment.

Men André Boas mener ikke, at denne formulering beskriver det tv-program, han medvirker i.

- At sammenligne arbejdslivet kan betyde mange ting. For mig handler arbejdslivet blandt andet om, hvordan ansatte har det, når de er på arbejde. Jeg ser det ikke som noget byggeteknisk, om hvem der kan være hurtigt, dygtigst og billigst, siger han.

- En ting er sikkert, hvis jeg nogensinde havde vidst, at der var noget byggeteknisk konkurrence i det, som har undertoner af politik, havde jeg aldrig sagt ja til det.

Se også: Ordet fanger: TV2-vært under pres efter meget kæk udmelding

Skulle skildre hverdagen
Rene Skjoldborg Jørgensen, den anden tømrermester som bliver sammenlignet med André Boas i 'Danmark mod Østeuropa', kan sagtens forstå André Boas reaktion.

- Jeg kan godt følge ham. Vi er blevet misinformeret, lyder det.

Rene Skjoldborg Jørgensen fortæller, at han ligesom André Boas havde en anden forståelse af, hvad programmets præmis var.

- Jeg fik at vide, at det skal handle om at have udenlandsk arbejdskraft i danske hjem. Programmet skulle skildre en hverdag for familien Danmark, siger han.

Er du håndværker med en mening om sagen, så, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

263 kommentarer
Vis kommentarer