Medvært om Blomsterberg-exit: Der blev helt stille…

Jeg kommer til at savne Mette Blomsterberg, lyder det fra meddommeren

Jan Friis-Mikkelsen (t.h) ærgrer sig over vennens farvel til programmet. Foto: DR
Jan Friis-Mikkelsen (t.h) ærgrer sig over vennens farvel til programmet. Foto: DR

Mette Blomsterberg stopper som dommer i ’Den store bagedyst’.

Det har den populære nu tidligere dommer selv bekræftet over for Danmarks Radio. Dermed bliver en populær trio foreløbig til en duo, og beslutningen fra konditoren ærgrer meddommer Jan Friis-Mikkelsen.

- Mette ringede til mig for et par dage siden og sagde det. Hun sagde, at hun havde gået som katten om den varme grød og taget en beslutning. Og så blev der da stille i min ende, det må jeg indrømme, siger han.

Se også: Chokmelding fra Blomsterberg - stopper i Bagedysten

Beslutningen kommer dog ikke som en overraskelse. I skabelsen af ’Den store bagedyst’ har de to dommere tilbragt talrige timer sammen, når de er kørt fra Sjælland til Jylland i forbindelse med optagelserne. Her udviklede de et nært venskab.

- Mette og jeg er uhyggeligt tæt på hinanden, og vi har kørt uhyggeligt mange timer sammen i bil, så jeg kunne da godt mærke på hende, at der var noget, som trak. Mette elsker jo at være mor og være sammen med sin familie. Det er virkelig noget, der betyder noget for hende at have ordentlig tid til familien, forklarer han og fortsætter.

- Man skal huske på, at når Mette er på, så er hun på. Hun er en stor karakter, der gør tingene 100 procent, og hun brænder for det, hun laver. Det er også det, der skinner igennem på skærmen, men det kræver meget at være så engageret. Familielivet er måden, hun genoplader sine batterier på. 

Se også: DR-chef efter Blomsterberg-farvel: Hvad gør vi nu?

Bolden er hos DR
For Jan Friis-Mikkelsen er det enormt ærgerligt, at programmet nu mister sin måske største profil.

- Jeg kommer til at savne Mette. Vi har kendt hinanden i mange år, og jeg har nydt vores snakke på køreturene, for det var som oftest samtaler med dybde. Vi er ens på rigtig mange punkter, og jeg har også nydt at arbejde sammen med hende. Vi har ingen hemmeligheder over for hinanden.

- Er Blomsterbergs stop noget, der får betydning for dit eget engagement i programmet?
- Det er for tidligt at tage en afgørelse med det, for ’Bagedysten’ har fyldt mig med så meget glæde. Både deltagerne, men også det at gå op og ned af Mette og suge til mig af alt det, hun kunne lære mig. Hvis jeg kan se mig selv i det, så vil jeg gerne slå til, men der føler jeg slet ikke, at vi er endnu, siger Jan Friis-Mikkelsen.

Han fortæller, at han i første omgang afventer, hvem der skal erstatte Mette Blomsterberg.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg er super glad og føler mig privilegeret over at få lov at være med i ’Bagedysten’. Men det er en helt anden situation, som programmet og DR står i nu, og det må vi forholde os til og arbejde ud fra. Der er ikke sat streger på et stykke papir endnu, og det er klart, at det giver nogle udfordringer. Men det er jo DR, der har taktstokken, siger han.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere