Mia rørte far til tårer: Derfor græd han

Det var en tårevædet omgang i aftenens 'X Factor'

Hun er kun 15 år, men ’X Factor’-deltageren Mia har nu to gange i træk slået benene fuldstændigt væk under dommerne Mette Lindberg, Remee og Thomas Blachman.

Her til aften gik hun i sikker stil videre til den sidste elimineringsrunde inden live showsene, og det skete endnu engang med en sang, hun selv har skrevet. En sang, der fik hendes far til at bryde ud i tårer på tilskuerrækkerne.

- Sangen var meget personlig for både min far og jeg, så jeg var sygt nervøs for, hvordan jeg ville reagere, og hvordan det ville gå. Det var jo foran et livepublikum, siger Mia, da Ekstra Bladet får hende i røret.

Her fortæller hun mere om sangen, der fik hendes far til at hulke af stolthed.

- Kort fortalt handler den om, at min far har haft et længere forhold, som har været op- og ned. De er gået fra hinanden flere gange, så den handler om, at det også kan være hårdt for os børn, der er i det, siger Mia, der godt bemærkede sin fars reaktion.

- Jeg så lige på ham, og så turde jeg ikke at kigge mere. Den er jo meget personlig, og jeg kunne mærke, da jeg skulle synge de første to linjer, at jeg også selv blev rørt. Der var jeg nødt til at sige til mig selv, at jeg måtte fokusere på min optræden - for at holde tårerne tilbage.

Se Mias audition i klippet

- Hvad sagde din far til dig bagefter?
- Jeg kan ikke huske så meget, for jeg var helt overvældet. Jeg er en pige, der gerne vil gøre mine forældre glade. Det fokuserer jeg næsten mere på end mig selv, og jeg kan huske, at han sagde, han var glad for, at jeg havde taget skridtet og fortalt ham, hvordan vi børn havde det. Han var rigtig stolt af mig, siger hun.

Faktisk var det lidt af en tilfældighed, at det netop var den sang, hun endte med at fremføre på scenen. Indledningsvis havde Thomas Blachman samlet de unge deltagere til en workshop, hvor hun sang et covernummer, og det var ikke gået godt.   

- Thomas (Blachman, red.) var ikke glad, og jeg troede faktisk, at jeg ville ryge til five chair challenge. Når jeg alligevel skulle ud, så ville jeg ryge med en af mine egne sange, og det skulle være en, der betød noget for mig. Derfor skrev jeg denne her. Det tog ikke meget mere end 10 minutter, fordi den handler om mine egne oplevelser, forklarer hun.

I stedet gik hun videre med et brag, og Mia virker til at kunne blive et af lyspunkterne i årets sæson. Hun lover, at hun ikke løber tør for egne sange lige foreløbig.

- Jeg vil fortsætte med mine egne sange, slår hun fast.

Mest læste i flash!
Hent flere