Misbrug af børn, hustruvold og slavehandel

'Mord uden grænser' har virkelig skruet op for det onde blus, mener politiinspektør Bent Isager-Nielsen

Hvad sker der lige for Madame Pernel og hendes flash back? Foto: DR
Hvad sker der lige for Madame Pernel og hendes flash back? Foto: DR

 

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Efter at have set sjette afsnit af 'Mord uden grænser' synes politiinspektør Bent Isager-Nielsen snart ikke, at der kan puttes flere problemstillinger eller ledetråde ind i den serie.

- Vi har 'verdens ondeste skilsmisse', hustruvold, slavehandel, prostitution, misbrug af børn, salmonella-kyllinger, mordbrand, homoseksualitet for nu at nævne noget. Der er virkelig skruet op for det onde blus. Hertil kommer så forviklingerne i politistyrken. For de har da godt nok nogle komplikationer i privatlivet alle sammen.

- Og lur mig om ikke Alicia Verbeek og Jackie Muellers unge kvindelige assistent ikke ender som kærester. I hvert fald opstod der da nogle intense øjeblikket med det franske kærlighedsdigt, og det er nok ikke tilfældigt, mener Isager.

Ikke uden grund
I det hele taget er der intet, forfatterne præsenterer i serien for sjovt. Alt har ifølge politiinspektøren en årsag.

- F.eks. dukker der af og til en uniformeret kvindelig betjent op i billedets baggrund har jeg bemærket mig. Hun er der nok heller ikke uden grund, tænker jeg.

I politiets opklaringsarbejde opererer man med fem motiver, der som regel er indeholdt i forbrydelser: Det er hævn, begær, jalousi, sex og fanatisme/ære/skam. Sådan er det både i rendestens-forbrydelser og i de mere sofistikerede.

Hjertesuk
- Alt det ser vi i 'Mord uden grænser', og hver gang, vi tror, at vi har regnet noget ud, flytter forfatterne lidt på motiverne. Det er vildt godt lavet. Og godt spillet. Skuespillerne er virkelig dygtige.

- Men mit hjertesuk er alligevel, at viften med muligheder er lidt for meget foldet ud. Der er jo ikke den forbrydelse, som ikke er repræsenteret.

Blandt de nye ting, Isager hæfter sig ved, er det flash back, seerne fik med den belgiske undersøgelsesdommer, der modsat danske forhold også er politichef.

Hvad skete der lige i hendes barndom? Og hvad sker der nu med Iris Gablers mand, Roland, efter at forsvarsadvokaten har sladret om ham til mafiabossen? Og hvad med Loukauskis' datter. Slipper hun nu for tvangsægteskabet med den homoseksuelle greve?

Flot filmet
- Men intet er, som det ser ud. Sådan er det med de to forfattere. De sørger for nye hypoteser og nye motiver til sidste øjeblik. Og sådan er det ifølge Isager også i virkeligheden.

Det, politiinspektøren især godt kan lide, er den sandhedssøgende proces. I modsætning til forholdet imellem læge/patient, præst/menighed eller journalist/læser, skal politiet for enden af denne sandhedssøgende tunnel komme ud på den anden side og enten fængsle eller rense en person, og derfor komplimenter han serien for at ramme det moderne politiarbejde godt.

- Jeg er også begejstret for billederne. Scenerne, hvor de brænder hønsefarmen af, er fantastiske. Den serie er rigtig flot filmet, fastslår Bent Isager.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere