Nabo til 'Paradise Hotel': Fra luksus til losseplads

Luksussen på Paradise Hotel slutter få kilometer længere henne ad vejen

Smækre Rikke Göransson besøger Paradise Hotels skyggeside - se med her. (Foto: Anthon Unger/redigering: Signe Breitenstein)

CHAMELA, MEXICO (Ekstra Bladet): På 'Paradise Hotel' i Mexico er alt luksus. Kæmpe suiter med udsigt ud over Stillehavet og tjenestepiger, der imødekommer alle dine luksus-vaner.

Du skal dog ikke mere end bare et par kilometer væk fra hotellet, før du møder det 'virkelige' Mexico.

I landsbyen Chamela er der alt andet end luksus. Her har beboerne kun lige nok til at overleve.

Se også: Gravid på Robinson: Paradise-Monique skal være mor

Efter kæmpe orkanen ’Patricia’, som hærgede store dele af Mexico i slutningen af oktober, ser virkeligheden endnu værre ud for beboerne i den lille landsby, hvor børnene render rundt med sorte fødder, fordi de går i bare tæer dagen lang.

Vægge og tage er fløjet af de små huse, som nærmest koger af den brændende Mexico-sol dagen lang.

- Regeringen gør intet for at hjælpe os, siger Maria, som bor i landsbyen.

Marias mor, Alicia, er 'madmutter' til produktionsholdet på 'Paradise Hotel'. (Foto: Anthon Unger)
Marias mor, Alicia, er 'madmutter' til produktionsholdet på 'Paradise Hotel'. (Foto: Anthon Unger)
 

Se også: Bag om 'Paradise Hotel': Her er alt det, du ikke ved

Skolen lukket
Murbrokkerne fra de små huse, som stormen 'Patricia' udraderede, er blevet placeret i midten af landsbyen på et areal, som landsby-børnene normalt passerer for at komme til skole.

Derfor er skolen nu lukket, da det er for farligt for børnene at gå igennem området.

- Et samfund kan ikke fungere, hvis deres fremtid ikke kan komme i skole. Det er forfærdeligt. Det kan ikke være rigtigt, at de her små pus skal rende rundt på en losseplads, siger værten på 'Paradise Hotel', Rikke Gøransson, da Ekstra Bladet følger hende på en gåtur rundt i den lille ødelagte landsby.

Den lille primitive skole i landsbyen er lukket, fordi det er for farligt for børnene at passere stormen Patricias efterladenskaber af mursten. (Foto: Anthon Unger)
Den lille primitive skole i landsbyen er lukket, fordi det er for farligt for børnene at passere stormen Patricias efterladenskaber af mursten. (Foto: Anthon Unger)
 

Den smukke 'Paradise'-deltager har valgt at satse på en uddannelse. (Privatfoto) Danske kendte - 26. jun. 2015 - kl. 15:33 Paradise-Fie går 9. klasse om

TV3 gik onsdag i gang med optagelserne til den kommende sæson af 'Paradise Hotel', og mange af beboerne i landsbyen er ansat på luksushotellet.

Sæsonen bliver programmets 12. af slagsen, og produktionsholdet bag realityprogrammet har fået et nært forhold til folkene i den lille mexicanske landsby.

- Det her ér mit andet hjem. Den ligger mit hjerte meget nært, siger Rikke Gøransson.

Se også: Efter monster-orkan: Paradise Hotel i ruiner

'Græder indeni'
TV3 har i samarbejde med Mastiff valgt at donere 50.000 pesos - omkring 20.000 danske kroner - og er gået i gang med at indsamle penge fra velgørere for at hjælpe med at genopbygge den hårdt ramte landsby.

- Vi kan simpelthen ikke lade være med at hjælpe. Det er mennesker, vi har kendt i over ti år, og de beder ikke selv om hjælp. de er bare glade for at være i live, så vi hjælper dem, fordi de fortjener det, siger Rikke Gøransson og fortsætter:

- Man græder lidt indeni. Det er sådan nogle gode mennesker her, og regeringen hjælper ikke, så vi håber, at vi kan hjælpe med at få sat nogle tage op og få skolen i gang igen.

Se også: Paradiso-Nathali: Jeg var tæt på Mile High Club

Ekstra Bladet er inviteret til 'Paradise Hotel' i Mexico af TV3.

6 kommentarer
Vis kommentarer