Pengene vælter ind: Så meget er der samlet sammen til Syrien

På blot 40 minutter er der allerede samlet over fem millioner ind til 'Hjælp nu! - akutindsamling for Syriens flygtninge'

Komikeren fik noget af en start på indsamlingen. 25.000 kroner donerede den første person han havde igennem (Foto: Mogens Flindt)
Komikeren fik noget af en start på indsamlingen. 25.000 kroner donerede den første person han havde igennem (Foto: Mogens Flindt)

Showet 'Hjælp nu! - akutindsamling for Syriens flygtninge', der her til aften kører live på DR og TV2 tyder på et blive en kæmpe succes.

På blot 40 minutter er der allerede samlet fem millioner ind til Syriens flygtninge, hvor otte millioner er fordrevet internt i landet og hundredtusindvis er flygtet til Europa.

Tårnhøje donationer prægede showet for første færd. Komikeren Jan Gintbergs første telefonopkald på slaget 20 gav en donation på 25.000 kroner.

Og dette har bestemt ikke været det højeste beløb denne aften, hvor flere firmaer har doneret sekscifrede beløb.

Værterne Cecilie Beck og Kåre Qvist har flere gange sagt til de hundredtusindvis af seere, at de skal have tålmodighed, når de ringer ind.

Se også: Trods massiv kritik af indsamlings-show: Ikke flere penge til svage danskere

Og hvis der er optaget opfordrer de to værter, at man bliver ved med at ringe til man kommer igennem. Kåre Qvist har blandt andet fortalt, at TDC aldrig har oplevet så stor en tilstrømning af opkald,

Telefonlinjerne bliver nemlig testet til deres yderste med privatpersoner og firmaer, der vil yde deres bidrag.

Igennem aftenen er flere af de to tv-kanalers korrespondenter igennem fra Syrien og landets nærområder, hvor de fortæller om situationen og om den akutte behov for hjælp.

Showet løber til klokken 23, og Ekstra Bladet følger naturligvis med hele aftenen.

197 kommentarer
Vis kommentarer