Pilotens dilemma: Skal han risikere sit eget liv for at redde andres?

At arbejde som helikopterpilot på Mount Everest er ofte lig med svære beslutninger

Vil Jason Laing sætte alt på spil for at redde en stardet klatrer? Find ud af det her. Video: Discovery

- Det er somme tider svært at trække i pinden, men jeg er tvunget til det. Man skal gerne vende hjem, når dagen er forbi.

Med de ord beskriver helikopterpilot Jason Laing sin arbejdsdag i Discovery-programmet 'Everest Rescue'. Jason Laing flyver helikopter over Mount Everests skråninger, og hans job er ofte fyldt med svære beslutninger, der kan udgøre forskellen mellem liv og død for de implicerede.

I sidste afsnit sås det hvordan en anden helikopterpilot, Lorenz Nufer, var nødt til at afvise levende passagerer for at få plads til et lig, og i denne uge er det Jason Laings tur til at stå overfor en svær belutning.

 Se eller gense Lorens Nufers dilemma fra afsnit to her. Video: Discovery

Ved Everest Camp 1 er en klatrer nemlig strandet i omkring 6.000 meters højde. Der er mistanke om at klatreren er livstruende ramt af højdesyge, hvorfor han skal bringes ned fra bjerget så hurtigt som muligt, men det er nemmere sagt end gjort.

Ved Camp 1 er der nemlig kun få meters sigtbarhed på grund af tæt tåge, og hvis Jason Laing vælger at lande sin helikopter, kan der gå timevis før han kan lette igen - timer han i så fald skal tilbringe i 6.000 meters højde uden at være akklimatiseret til den tynde luft, og dermed risikerer han selv at blive ramt af højdesyge.

Se hvad Jason Laing beslutter i klippet over artiklen. Du kan se tredje afsnit af 'Everest Rescue' på Discovery Channel i aften klokken 22.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere