Populær vært raser over tv-program: Føler sig redigeret til ukendelighed

Sebastian Klein mener ikke, at programmet 'Nærkontakt' sandfærdigt skildrer, hvad der foregik under møderne med de clairvoyante

Sebastian Klein er ikke afvisende overfor, at der faktisk findes clairvoyante. Han mener bare ikke, at de, som deltager i 'Nærkontakt', besidder den overjordiske evne. Foto: Nanna Navntoft/POLFOTO
Sebastian Klein er ikke afvisende overfor, at der faktisk findes clairvoyante. Han mener bare ikke, at de, som deltager i 'Nærkontakt', besidder den overjordiske evne. Foto: Nanna Navntoft/POLFOTO

Tirsdag aften viste Kanal 4 programmet 'Nærkontakt'.

En af deltagerne, som ønskede kontakt med en afdød i programmet, var tv-værten Sebastian Klein.

Den populære børnevært sagde ja til at medvirke i 'Nærkontakt' for at få styret sin nysgerrighed. Nu raser han på Facebook over den måde, som programmet er redigeret på.

- Sådan noget skal da undersøges og udsættes for kritik og modspil, og så har jeg aldrig rigtig stiftet bekendtskab med den slags før, så det skulle jeg da prøve, fortæller Sebastian Klein til Ekstra Bladet, om hvorfor han valgte at sige ja til at deltage i 'Nærkontakt'.

Se også: TV-vært gør sensationelt fugle-fund

Det, han fik ud af at deltage, var slet ikke som forventet, og det til trods for, at Sebastian Klein gik ind til oplevelsen med en kritisk tilgang. Det største problem for ham er dog, at programmet slet ikke skildrer, hvad der faktisk fandt sted under hans møder med de forskellige clairvoyante.

- Der skete bare det, at der var nogle clairvoyante, som ikke var clairvoyante. De spurgte i øst og vest. Så har man klippet alle deres gæt væk, og så fremstår det som om, at de ved alt, og det er manipulation, forklarer Sebastian Klein.

I løbet af optagelserne til programmet kommer Sebastian Klein ifølge ham selv med en del kritiske kommentarer. Disse ytringer er bare ikke kommet med i den færdige version af 'Nærkontakt', som blev vist tirsdag aften.

Den vrede tv-vært mener, at producenterne bag programmet snyder seerne. Han mener, at befolkningen bliver snydt til at tro på, at programmet skildrer sandheden, og at de clairvoyante har ret hver gang.

- De burde indlede alle deres programmer med: 'vi gør opmærksom på, at det her program er redigeret, så folk skal tro, at der er noget mere mellem himmel og jord'. Et program skal redigeres, så det flugter med sandheden, og det er bare ikke sket her, siger Sebastian Klein.

Se også: Vennen: Jesper Klein var ikke alkoholiker, bare fordrukken

Selv om deltagelsen i 'Nærkontakt' ikke var en succesoplevelse for Sebastian Klein, er han ikke afvisende overfor at deltage i en session med en clairvoyant engang i fremtiden.

- Jeg kunne sagtens finde på at stille op til sådan noget her igen. Jeg har ikke noget principielt imod det, da jeg synes, at det er vigtigt at lave programmer om, hvad der rører sig i verden, fortæller Sebastian Klein.

Sebastian Klein mener, at folk skal tro på lige, hvad de har lyst til, men de skal ikke basere deres tro på et program som ifølge ham lyver.

Kanal 4: Der vil altid blive redigeret

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at tale med Kanal 4's programdirektør, Anne Garlichs, der har svaret skriftligt på kritikken.

Hun slår fast, der altid vil blive redigeret i råmaterialet, når man laver tv-programmer.

'Selvfølgelig er der, ligesom med alle andre tv-programmer, sket en redigering. Vi skal have 14 timers optagelse ned til et program på 42 minutter. Programmet skal fortælle alle tre medvirkendes historier, men vi er selvfølgelig tro mod deres holdninger til det, de oplever, og derfor holder vi også fast i Sebastians grundlæggende skepsis til spiritualitet gennem hele programmet', skriver hun og fortsætter:

'Det står meget klart hele vejen igennem programmet, at Sebastian ikke tror på det, han oplever i løbet i dagen – det får han også lov til at sige afslutningsvis, hvor de samler op på hele dagen. Vi er derfor både ærgerlige, men også en smule undrende over, at Sebastian sidder tilbage med en anden oplevelse af programmet. Det samme gælder Özlem, hvor det allerede indledningsvis i programmet kommer frem, at hun ikke tror på det spirituelle.'

Hun slutter:

'Programmet er ikke lavet for at komme med et facit på, om der findes noget mere mellem himmel og jord. Det lader vi være fuldstændig op til de medvirkende og danskerne hjemme i stuerne at tage stilling til. Derfor caster vi bevidst også både folk, der er skeptiske og positive overfor det spirituelle for netop at belyse alle sider.'

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen