Rusland raser over populær serie

HBO's hitserie 'Chernobyl' er ikke faldet i helt så god jord i Rusland

Her kan du se traileren til HBO's 'Chernobyl'. Video: HBO

En total nedsmeltning af atomværket i Tjernobyl og en russisk regering, der nægter at indrømme fejl. Sådan er hovedlinjerne i HBO's hitserie 'Chernobyl'.

Serien har fået særdeles god kritik og ligger lige nu som den højst rangerende serie på filmsiden imdb. Men den har åbenbart ikke fået en varm velkomst af de prorussiske medier, hvor Komsomolskaya Pravda, som er Ruslands største avis, og tv-kanalen Rossia 24 har været hårde ved den, skriver The Moscow Times.

David Dencik spiller rollen som Mikhail Gorbatjov i HBO-satsningen om atomulykken i Tjernobyl. Foto: HBO Danske kendte Dansk skuespiller umulig at genkende

Det har resulteret i, at den russiske tv-station NTV vil lave deres egen version af begivenhederne i Tjernobyl. Deres fortælling kommer dog til at handle om, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA havde infiltreret atomkraftværket og var skyld i katastrofen.

Derfor vil den kommende russiske serie, der skal instrueres af Alexei Muradov, fokusere på heltemodige KGB-agenter, der kæmper mod CIA.

Tre atom-ingeniører forsøger i opstartsfasen af ulykken forgæves at redde atomkraftværket. (Foto: HBO Nordic) TV Ny tv-serie fejer alle andre af banen: Sensationel rating

186 kommentarer
Vis kommentarer