Så du 'Sporløs'? Sådan har Jesper det i dag

I aftenens afsnit af ’Sporløs’ fulgte vi Jesper Højgaard i sin søgen efter sine biologiske forældre. I dag har han stadig kontakt med sin mor

21-årige Jesper Højgaard fandt sin mor i den italienske by Napoli, efter han sammen med 'Sporløs'-holdet havde kørt Bulgarien tyndt. Foto: Privat
21-årige Jesper Højgaard fandt sin mor i den italienske by Napoli, efter han sammen med 'Sporløs'-holdet havde kørt Bulgarien tyndt. Foto: Privat

Mandag fandt Jesper Højgaard sin mor i Italien i tv-programmet 'Sporløs'. Siden mødet har Jesper Højgaard haft meget kontakt med hende.

Da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen, har han netop talt med sin mor. Der er dog besværlig sprogbarriere, og derfor skal mor og søn bruge en tolk. 

Det bliver der lavet om på, fortæller Jesper Højgaard.

– Jeg har overvejet at lære italiensk, for bulgarsk er for svært. Min mor snakker faktisk om, at hun vil lære engelsk, fortæller han.

Se også: Så du 'Sporløs'? Her er Marianne i dag

Skal måske fejre jul
De mange samtaler mellem Jesper Højgaard og sin mor har styrket den nye relation, så nu skal Jesper Højgaards mor muligvis med ham og hans forældre til Napoli mellem jul og nytår.

Selv om mor og søn ikke ser hinanden dagligt, får han stadig minimum to kys om dagen.

Se også: Så du 'Sporløs'? Sådan har Emilie det i dag

– Hun har printet et billede op af mig. Det kysser hun godmorgen og godnat, fortæller Jesper Højgaard.

En lang rejse
Da Jesper Højgaard tog med ’Sporløs’-holdet for at finde sin mor, begyndte rejsen i Bulgarien.

De landede i hovedstaden Sofia, og derefter rejste de forgæves rundt i landet uden at finde svar, men i Jesper Højgaards fødeby Lom var der held.

– På kommunekontoret fortalte de, at der var fire romabydele i byen. Der var der nogen, der kunne genkende mine forældres navn. En kvinde gav mig min mors telefon, som jeg kunne se var italiensk. På den måde fandt jeg ud af, at hun var i Napoli.

Ved ikke, hvor far er
I Napoli mødtes de med Jesper Højgaards mor, der kan fortælle Jesper, at hun ikke er sammen med hans far længere. Hun aner heller ikke, hvor han er.

Moderen arbejder for en italiensk familie, og lever et godt liv, forklarer Jesper Højgaard. 

Han husker tydeligt det første møde med sin mor.

– Det var en vild oplevelse at stå overfor et menneske, som du ligner, og som har båret dig i ni måneder, fortæller Jesper.

Se også: Så du 'Sporløs'? Pernille har mistet kontakten med sin mor

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen