Sådan bliver 'Broen' uden Bodnia

Sæson 3 af tv-serien Broen sætter fokus på børn og kunst samt det politisk korrekte Sverige overfor det politisk ukorrekte Danmark

Sofia Helin i rollen som den svenske politi-kvinde Sage Noren i sæson 3 af tv-serien 'Broen', hvor hun må klare sig uden Kim Bodnia i rollen som Martin.(Foto: DR)
Sofia Helin i rollen som den svenske politi-kvinde Sage Noren i sæson 3 af tv-serien 'Broen', hvor hun må klare sig uden Kim Bodnia i rollen som Martin.(Foto: DR)

Det gav genlyd i hele Danmark, da nyheden sidste år sprang om, at Kim Bodnia ikke skulle være med i 3. sæson af tv-serien 'Broen' blandt andet på grund af uoverensstemmelser med forfatter-teamet omkring, hvordan hans karakter kriminalkommisæren Martin ville udvikle sig i tredje sæson.

Men nu er optagelserne til tredje sæson allerede halvvejs, og netop nu optages afsnit 5. på Statens Museum for Kunst i København, hvor Ekstra Bladet i dag var på besøg. Og vi kan nu afsløre, hvordan 'Broen' bliver uden Bodnia.

Martin er stadig i fængsel
- Kriminalkommisæren Martin sidder stadig i fængsel, og han vil kun være til stede i tv-serien gennem min karakter, politichefen Lillian Larsens tanker og kommentarer, og selvfølgelig vil han også være en del af hovedpersonen Saga Norens(Sofia Helin) tankesæt. De arbejdede jo tæt sammen, siger skuespilleren Sara Boberg, der spiller rollen som politichefen Lillian Larsen og tilføjer:

- Det var Saga som anmeldte sin kollega Martin til politiet. Og det var mig som politichef, der anholdt ham. Saga og jeg har en fælles historie med Martin, og den vil vibrere i luften i sæson 3. Bodnia vil dog ikke fysisk være til stede i tv-serien, siger Sara Boberg.

Bodnias afløser stadig hemmelig
Men under optagelserne på Statens Museum for Kunsts i dag blev tusind kroner-spørgsmålet dog ikke besvaret: Hvem skal være Kim Bodnias afløser?

- Navnet eller navnene på den person eller de personer, der skal afløse Kim Bodnia som Saga Norens nye politi-kollega vil blive hemmeligholdt ind til videre. Men vi vil afsløre det på et pressemøde lige inden tv-serien går i gang til efteråret, forklarede tv-seriens danske producer Bo Erhardt.

Nicolas Bro som kunstelsker
Til gengæld blev flere af de nye karakterer i sæson 3 af Broen i dag afsløret. Det drejer sig blandt andet om selveste Nicolas Bro, der springer ind i tv-serien i afsnit 5 som den kunst-elskende forretningsmand Freddie Holsts, der ved dagens scene i Statens Museum for Kunst har doneret en helt ny moderne fløj til museet, hvor han udstiller hele sin store private samling af kunst.

Sonja Richter som konservativ blogger
Sonja Richter springer også ud i en højst interessant rolle som en konservativ hårdtslående jurist og blogger, der ikke lægger fingrene imellem, når hun skal kritisere den politisk korrekte venstrefløj. Hun bliver på et eller andet plan koblet til hovedforbrydelsen i 'Broen'.

Derudover afslørede manuskriptforfatteren Nicolaj Scherfig, at hovedtemaet i 'Broen 3' bliver kompleksiteten af den moderne familie.

- Børn og kunst bliver en vigtig del af Broen 3, og så bliver der leget lidt med drillerierne mellem det politisk korrekte Sverige og det politisk ukorrekte Danmark, sagde Nicolaj Scherfig, der også forklarede, at det havde været en stor og krævende opgave at skrive de første fire afsnit af sæson 3 af 'Broen' om, fordi Kim Bodnia sprang fra.

- Vi skulle jo skrive en helt ny historie. Men på et eller andet plan var det faktisk rigtig godt for sæson 3, at vi skulle lægge hjernerne i blød. Med et helt nyt plot, undgik vi f.eks. gentagelser. Og sæson 3. kommer på den  måde til at virke helt frisk.

 

Mord på kvindelig debattør
Rent konkret vil sæson 3 af 'Broen' tage udgangspunkt i mordet på den kendte dansk kønsdebattør Helle Anker, der også er stifter af Københavns første kønsneutrale børnehave. Hun bliver fundet brutalt myrdet i Sverige. Og derfor skal dansk og svensk politi igen arbejde sammen på tværs af Øresundsbroen.

 

Mordet viser sig at være det første i en lang række, og sagen rammer Saga Norén, Länskrim, Malmø, personligt og vil for altid forandre hende. 

Udover en stærk, spændende og uforudsigelig kriminalsag og interessante og komplekse karakterer, vil sæsonen på forskellige måder kredse omkring familien som begreb, den nye, den gamle, den afvigende, den klassiske, den opbyggelige og den destruktive.

Alt sammen med fokus på en tematik om betydningen af det personlige ansvar.

Persongalleriet
I sæson tre møder vi flere gengangere fra de tidligere sæsoner, f.eks. Sofia Helin, Sarah Boberg, Dag Malmberg og Rafael Pettersson, og de får følgeskab af mange nye og spændende karakterer, som spilles af bl.a. Kirsten Olesen, Sonja Richter, Nicolas Bro, Thure Lindhardt, Michael Slebsager, Sarah Sofie Boussnina, Ann Petrén, Maria Kulle, Adam Pålsson, Reuben Sallmander og Louise Peterhoff.

1 af 2 Kim Bodnia og Sofia Helin i rollerne som verdens mest umage politi-makkerpar Martin og Saga, som vi lærte dem at kende i sæson 1 og sæson 2.(Foto: DR)
2 af 2 Sofia Helin i rollen som den svenske politi-kvinde Sage Noren i sæson 3 af tv-serien 'Broen', hvor hun må klare sig uden Kim Bodnia i rollen som Martin.(Foto: DR)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere