Saga har svært ved at skaffe sex

Sofia Helin filosoferer lidt over, hvorfor politikvinden Saga Noren ikke længere kan score mænd på barerne i Malmø i tv-serien 'Broen'

Sofia Helin er begejstret for rollen som Saga Noren.(Foto: DR)
Sofia Helin er begejstret for rollen som Saga Noren.(Foto: DR)

I de to første sæsoner af tv-serien 'Broen' ser man flere scener, hvor den svenske skuespiller Sofia Helin i rollen som den lidt autistiske politikvinde Saga Noren går ind på diverse barer i Malmø og som det første spørgsmål til mænd, spørger, om de vil med hjem og dyrke sex med hende. Og det er der mange, der vil.

Men det er ifølge Sofia Helin ved at være ganske svært for Saga Noren at skaffe sex i sæson 3 af 'Broen'. Her forklarer hun til Ekstra Bladet lidt om de fantasier, hun selv har om Sagas sex-liv i sæson 3.

Sofia Helin i rollen som den svenske politi-kvinde Sage Noren i sæson 3 af tv-serien 'Broen', hvor hun må klare sig uden Kim Bodnia i rollen som Martin. (Foto: Carolina Romare, Filmlance Int. / Nimbus Film TV Sådan bliver 'Broen' uden Bodnia

Hun skræmmer mændene
- Saga har givet op med henblik på at få en ny kæreste.  Men sex skal hun altså have. Og det sørger hun for at få. Jeg har fantaseret lidt om, hvad der egentlig sker i hendes liv på det område. Og jeg tror, at hun stadig går rundt på barerne i Malmø og forsøger at score mænd til one night stands. Men det er altså blevet meget sværere for hende at score mænd. Og det er et stort problem for hende.

Hvorfor tror du, at det er blevet svært for Saga at få sex?

- Jeg tror, at hun simpelthen er blevet for kendt i bar-miljøet i Malmø. Alle de mænd, der cirkulerer rundt i bar-miljøet ved efterhånden, hvem hun er. Og de er måske blevet lidt bange for at indlede et seksuelt forhold til hende, forklarer Sofia Helin med et lille skævt smil.

Sagas fortid kommer tæt på
Kan du forklare lidt om, hvad der sker med Saga i sæson 3  af 'Broen'?

- Saga udsættes for meget store prøvelser. Og hun bliver på flere planer konfronteret med sin fortid. Man får meget mere at vide om hendes baggrund.  Så hun får en meget hård tid både privat og arbejdsmæssigt. Det har været meget spændende at komme tættere på Saga, selv om det også er udmattende.

Politisk korrekte svenskere
I tv-serien er et af temaerne de politisk korrekte svenskere overfor de politisk ukorrekte danskere. Er det rigtig, at i svenskere er meget politisk korrekte?

- Jeg synes, at der i Sverige er en stor forskel på, hvad kultureliten mener, og hvad den store brede befolkning mener. Og så findes der et stort hvidt område midt imellem, som man ikke kan tale om.  Der er nogle tabu-belagte emner i  Sverige, som man ikke vil røre eller tale om. Og det synes jeg er farligt, fordi det kan medvirke til, at politiske partier som Sverigedemokraterne kan vokse sig endnu større, siger Sofia Helin, der dog også betragter sig selv som politisk korrekt.

Forstår ikke kunst
Kunst er et andet tema i sæson 3. Hvordan har Saga det med kunst?

- Jeg har lige indspillet en scene, hvor Saga ser på abstrakt kunst, og hun fatter intet af den moderne kunst. Men samtidigt har hun garanteret læst nogle undersøgelser, der peger på, at kunst er godt for mennesker. Så hun er et ambivalent forhold til kunst. siger Sofia Helin, der er blevet et endnu mere kendt ansigt i Sverige og selvfølgelig også i Danmark på grund af sin rolle som Saga Noren i 'Broen'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 af 4 Sofia Helin poserer her i dag for Ekstra Bladet i forbindelse med sin rolle som Saga Noren i Broen 3.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 4 Optagelser på Statens Museum for Kunst til Broen 3. Fra venstre Sofia Helin, Nicolas Bro, Sonja Richter og Sara Boberg.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
3 af 4 Saga Noren med blodig t-shirt i en scene fra 'Broen 3'.(Foto: DR)
4 af 4 Sofia Helin er begejstret for rollen som Saga Noren.(Foto: DR)