Sku' det være noget, Løkke? Har set Matador 38 gange!

- Ja, jeg er da en tosse, men det har jeg det godt med at være, siger Matador-entusiasten Steen Uffe Tommerup

Lars Løkke Rasmussen har set Matador-serien ikke færre end 20 gange. Historikeren Steen Uffe Tommerup trumfer dog statsministeren ved at have set serien næsten dobbelt så mange gange. Foto: Bo Svane/Polfoto.
Lars Løkke Rasmussen har set Matador-serien ikke færre end 20 gange. Historikeren Steen Uffe Tommerup trumfer dog statsministeren ved at have set serien næsten dobbelt så mange gange. Foto: Bo Svane/Polfoto.

I sin nytårstale serverede Lars Løkke Rasmussen nyheden om, at har set den legendariske tv-serie Matador hele 20 gange. Det lyder af meget og det er da også meget at have tilbragt det, der svarer til 534 timer foran skærmen i selskab med Lise Nørgaards fiktive tv-univers.

Se også: DF ryster på hovedet ad Løkkes Matador-tolkning

Men rundt omkring i landet sidder der entusiaster, der i endnu højere grad end Lars Løkke Rasmussen er besat af Matador. En af dem er historikeren Steen Uffe Tommerup, der i sin studietid på Københavns Universitet var stiftende medlem af foreningen 'Korsbæk Kancelliet', der på jævnlig basis mødtes og så seriens 24 afsnit fra ende til anden.

Den i dag 45-årige historiker har pr. dags dato set serien 38 gange - plus det løse.

- De 38 gange er dem, hvor jeg positivt ved, jeg har set Matador fra ende til anden. Dertil kommer 'det løse', der er de gange, hvor jeg har zappet forbi et tilfældigt afsnit, når den har kørt på tv, eller hvis den er kørt i baggrunden et sted, hvor jeg har været på besøg, fortæller Steen Uffe Tommerup.

Forstår du, hvis nogen synes, du er en tosse, når du har brugt så mange timer af dit liv på at se Matador?

- Ja, det forstår jeg og jeg er da også en tosse, men det har jeg det godt med at være. Jeg har aldrig mødt nogen, der har kaldt mig en tosse på sådan en negativ måde. Det er altid med et smil på læben.

Se også: Matador-stjerne er død: Elskede at spille nazist

Hvad giver det dig at se Matador igen og igen?

- Jeg bliver glad og rolig af at se Matador, som er det hjem, jeg bliver ved at komme tilbage til.

Hvad er det mest mærkelige, du har gjort i relation til Matador?

- Det må helt klart være i forbindelse med min konfirmation i 1985. Jeg blev konfirmeret en lørdag, hvor Matador var i gang med sin første genudsendelse.

- Da vi var godt i gang med middagen og talerne, ville jeg forlade min egen fest for at tage hjem og se Matador, men da satte mine forældre fødderne ned, så det var altså et afsnit, jeg gik glip af, lyder det med et grin fra en af Danmarks mest entusiastiske Matador-fans.

Men hvad synes du, kære læser? Er det vanvid at have set Matador 20 gange? Eller 38? Har du selv set serien endnu flere gange? Skriv dine kommentarer i feltet herunder.

40 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere