Smug-anmeldelse af 'House of Cards': Sådan er 4. sæson

Sæson-premiere på runde 4 af House of Cards fredag morgen - anmeldelserne er dog blandede

Så har vi ham tilbage.

Frank Underwood. USA's præsident med dryppende blod på hænderne, en lavt-hængende moral, homoseksuelle tendenser og højlydt knasen i ægteskabet.

I sæson 4 er Frank Underwood i gang med primær-valgene. Så timingen i forhold til den virkelige politiske situation i USA fejler bestemt ikke noget.

Med Donald Trump farende rundt i manegen, så kan TV-serien måske ligefrem blive overgået af virkeligheden, når det kommer til overraskelser og uforudsigeligheder.

Hvem havde lige set det komme?

Forladt af Claire
De amerikanske anmeldere har haft lejlighed til at se de seks første afsnit af den populære TV-serie. Og vi kan lige så afsløre nu, at anmeldelserne er blandede.

Sidst vi så noget til 'TV-præsidenten' i 'House of Cards' blev han forladt af hustruen Claire, der er lige så liderlig efter den fuldkomne magt som ægtemanden selv.

Den skruppelløse kvinde sidder inde med en nyttig viden om Underwoods giftige metoder. Og det er i dette elektriske spændingsfelt, at fjerde sæson af Nexflix' succes-serie 'House of Cards' udspiller sig.

Der er premiere på runde fire i TV-dramaet fredag morgen.

Fantastiske præstationer
TV-serien har siden starten for tre år siden lokket flere og flere trofaste seere til betalings-kanalen.

Det på trods af, at handlingen til tider kan være så indviklet, at det er svært at huske alle de komplekse og vanvittige intriger og konflikter.

Men Frank og Claire er så fascinerende og velspillede personligheder, at de har bidt sig fast i vores bevidsthed. De er politiske og ægteskabelige dyr, der kæler, hvæser og angriber, når de finder det opportunt.

De amerikanske anmeldere har da også masser af roser til Kevin Spacey og Robin Wright.

Tidligere kunne vi danskerne også glæde os over Lars Mikkelsens ikke mindre end fremragende præstation som den udspekulerede russiske præsident 'Putin.'

Men begejstringen over sæson 4 er alligevel delt.

Taler ikke mere til os
The Hollywood Reporter konstaterer, at det giver problemer ' Når Frank's amoralske opførsel hverken er kreativ, ambitiøs eller sjov - som det var tilfældet i det meste af sæson 3.

Anmelderen bemærker også, at Underwood ikke længere henvender sig til os seere i samme omfang som tidligere.

- Frank er noget mere ligeglade med os. Den eneste konversation direkte til TV-kameraet - i de seks første afsnit - er, da han laver en sandwich. Det føles her som om, at Frank alligevel ikke har andet at give sig til. Og hvis Frank er ligeglad med os, så bliver jeg også ligeglad med ham, hedder det blandt andet i anmeldelsen.

Fra sæbe til drama
Deadline.com er ganske rosende i sin omtale af de første seks afsnit.

- Seriens sæson 4 bevæger sig hen mod en sæbe-opera, men ender alligevel som et regulært og solidt drama.

Kevin Spacey bliver af Deadline.com skamrost for sin præstation, mens Robin Wright betegnes som intet mindre end formidabel i rollen som den ambitiøse og kalkulerende Claire Underwood.

Variety konstaterer, at TV-serien for længst har skrevet sig ind i historien.

- Forenklet sagt, så er dramaet skabt ved at lade disse højt begavede personer begå nogle ubegribeligt dumme ting.

House of Cards er stadig eminent TV - ikke mindst på grund af den fantastisk gode casting af skuespillere, skriver Variety.

Claire matcher hans brutalitet
The Guardian ser frem til et gensyn med House of Cards.

- Denne fjerde sæson er et brutalt slagsmål mellem anti-helten Frank Underwood og den eneste, der for alvor kan matche hans skånselsløse opførsel: Hans egen hustru.

Serien bygger oprindeligt på en BBC-serie af samme navn fra 1990. Den baserede sig på en bestseller af den konservative britiske politiker og forfatter Michael Dobbs.

Netflix har allerede lovet, at der også kommer en femte sæson.

Så smøg bare ærmerne op og net-fix en solid omgang politisk drama fra morgenstunden fredag.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere