Sune vinder 'Den store bagedyst': - Folk har prøvet at presse mig

Vinderen har haft mundkurv på, siden han vandt konkurrencen i sommer

Sune Demant kan kalde sig vinder af 'Den store bagedyst' 2016 - og endelig må han sige det højt. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen
Sune Demant kan kalde sig vinder af 'Den store bagedyst' 2016 - og endelig må han sige det højt. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

I månedvis har Sune Demant holdt på en hemmelighed. At han er vinder af 'Den store bagedyst' 2016 – året hvor den hyggelige kagekonkurrence, udviklede sig til et højspændt politisk drama på grund af en af hans konkurrenters lyserøde polterabend-kage.

Se også: DR sables ned: Stereotyp og sexistisk bagedyst

Men nu er katten ude af sækken og 33-årige Sune kan råbe det så højt, han vil: - Jeg er vinder af 'Den store bagedyst'.

Siden optagelserne sluttede i sommer, har Sune Demant ikke måttet afsløre konkurrencens udfald, og det har da været lidt af en udfordring, afslører han.

- Folk har virkelig prøvet at presse mig og lokke mig i fælder for at få mig til at sige det. Men når jeg så er gået dem på klingen, har de i virkeligheden slet ikke ønsket at vide, hvem vinderen var, griner han.

Se også: Bagedyst-Sune: Laver skilsmissekage til ekskæresten Martin

Kun hans konkurrenter i 'Den store bagedyst' samt hans nærmeste familie og venner, der overværede finalen på Clausholm Slot, har vidst, at Sune er i en kreativ klasse for sig, når det gælder om at forene bløde mousser og smagfulde bunde med en farvestrålende glaze.

- Hvor har du egentlig gemt trofæet de seneste måneder?

- Det har stået øverst på min bogreol, men der er vist ingen, der har opdaget det, for jeg har haft så travl siden, at jeg ikke har haft gæster, siger den stolte amatørbager.

Smager af mere
De seneste tre års vindere af 'Den store bagedyst' lever alle i dag af at bage. Og for Sune Demant så smager sejren da også af mere kage.

- Det har været rigtig sjovt at lave tv, så det vil jeg meget gerne noget mere af. Og jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave en bog med opskrifter. Men det skal være vigtigt, for det kommer til at gå ud over noget andet, siger den nyslåede vinder af kagekonkurrencen.

Se også: Sune afslører: Jeg har en diagnose

33-årige Sune Demant arbejder til dagligt som tandlæge og er ph.d.-studerende, så hvis der skal gå kage i hans liv, skal det være seriøst og noget, der holder.

- Man er jo lidt i en risiko for at blive en døgnflue…og det er for så vidt også ok. Jeg vil bare gerne noget mere. Jeg er jo fanget i lidt af et skisma, for jeg har gået i skole i virkelig mange år, og jeg kan slet ikke forstille mig et liv uden at være tandlæge også, siger han til Ekstra Bladet, efter hans skovbunds-bryllupskage endelig sikrede ham sejren i 'Den store bagedyst' foran finale-konkurrenterne Louise og Jesper.

- Selvom jeg har vundet konkurrencen, så er jeg jo stadig bare en amatør. Jeg vil rigtig gerne arbejde videre med kager på en måde, hvor jeg kan lære noget mere. Måske en slags mesterlære. Men nu må vi se, hvad der sker, siger Sune Demant.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen