Tømrer-mester: Derfor drak vi øl i TV 2-program

Så du TV 2-programmet 'Danmark mod Østeuropa' og undrede dig over, at de danske håndværkere drikker øl, mens de er på arbejde? Nu forklarer Boas Byg A/S's mester hvorfor

Se traileren til 'Danmark mod Østeuropa'. Video: TV2/STV

Er du håndværker med en mening om sagen, så, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Først bliver der drukket øl mandag formiddag. Så endnu en mandagsøl om eftermiddagen. Og til sidst en snaps fredag morgen.

Der ryger noget indenbords hos det danskbemandede håndværkerfirma Boas Byg, der torsdag aften medvirker i TV 2-programmet 'Danmark mod Østeuropa'.

Foto: Peter Kjeldsen/STV Production /TV 2 TV - 13. jan. 2017 - kl. 07:45 Hængt ud af TV2: Her er kontrakten

Programmet lader et firma med danske og et med polske håndværkere dyste om at udføre det samme stykke arbejde. I udsendelsen får man indtryk af, at de danske håndværkere er langsommere, dårligere og dyrere end de polske.

Blandt andet bliver der fokuseret på, at danskerne holder mange pauser. I flere af dem bliver der drukket øl.

Men det er der en forklaring på, siger tømrermester André Boas, der ejer Boas Byg A/S.

- Jeg har ikke en ikke-alkohol-politik på mit arbejde. Hvis svendene gerne vil have en øl, har jeg ikke noget imod at drikke en med dem. Vi kunne aldrig drømme om at være fulde på jobbet eller køre bil, når vi har drukket, siger han til Avisen.dk.

Han påpeger, at der ifølge arbejdsmiljøreglerne skulle holdes flere pauser, da optagelserne blev lavet i op til 28 graders varme og i høj luftfugtighed.

André Boas, tømrermester i Boas Byg Aps, møder kunden for første gang i 'Danmark mod Østeuropa'. Foto: Peter Kjeldsen/STV Production /TV 2 TV - 12. jan. 2017 - kl. 15:29 Mareridt efter TV2-program: Frygter konkurs

'Vi skulle vise hygge'
I går kom det frem, at TV 2 ikke fortalte deltagerne i programmet, at det handlede om at stille danske håndværkere op mod østeuropæiske, inden de sagde ja til at medvirke.

De fik i stedet at vide, at de skulle være med i et program om det gode arbejdsliv i Danmark.

I den sammenhæng fandt André Boas det passende at hente en øl til svendene, fortæller han.

- Vi skulle jo vise, at vi altid har det godt i firmaet. Mine lærlige og svende skal have lyst til at gå på arbejde. Bagefter har de klippet optagelserne sammen, så det ser ud som om, at vi drikker hele tiden. Det har jeg det rigtig dårligt med, siger han.

TV 2-redaktør Jes Schrøder afviser kritikken.

- Vores klipning afspejler de faktiske forhold. Der er hverken skruet op eller ned for frekvensen af alkohol, og vi har ikke på noget tidspunkt lagt op til, at der skulle drikkes øl eller på anden måde blandet os i, hvordan håndværkerne udførte deres arbejde. Det andet firma drikker jo heller ikke, siger han.

Ingen regler mod øl på stilladset
Ifølge Arbejdstilsynet er der ingen regler mod at drikke øl på en byggeplads, så længe de ansatte ikke betjener farlige maskiner eller kører bil.

Det er arbejdsgiverens ansvar at sikre, at jobbet bliver udført sikkert og forsvarligt, men alkoholindtag i det niveau, som vises i TV 2-programmet, vil typisk ikke give anledning til en påtale.

André Boas har planer om at lægge sag an mod TV 2. Han føler sig ført bag lyset. Det kan du læse mere om her.

Er du håndværker med en mening om sagen, så, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

596 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere