Udskældt håndværker: Så meget drikker vi

- Vi har altid åbent drukket øl på byggepladser, siger den omtalte tømrermester, André Boas

Se traileren til 'Danmark mod Østeuropa'. Video: TV2/STV

Tidligere var den 58-årige tømrermester André Boas på besøg på Ekstra Bladets redaktion for at chatte med læserne.

I den forbindelse spurgte både læserne og Ekstra Bladet om hans holdning til alkohol, og om han burde have vidst, at hans arbejde ville blive bedømt.

André Boas, tømrermester i Boas Byg Aps, møder kunden for første gang i 'Danmark mod Østeuropa'. Foto: Peter Kjeldsen/STV Production /TV 2 TV - 12. jan. 2017 - kl. 15:29 Mareridt efter TV2-program: Frygter konkurs

Hvorfor drikker I?

- Hvis vi har lyst til en øl, drikker vi en. Men hvis vi kommer ud til en kunde, der hverken vil have, at vi drikker eller ryger, så overholder vi det.

Hvor mange øl kan det blive til på en arbejdsdag?

- Et par stykker. Måske tre, men så kan der gå flere uger, hvor vi ikke drikker.

Kan du forstå, hvis andre, der ser dig og dit hold i fjernsynet, mens I drikker på jobbet, føler, at du sætter dem i et dårligt lys?

- Nej, overhovedet ikke. Det er en holdning, der er ved at komme i branchen nu, om, at man ikke skal have alkohol på byggepladser. Vi har altid åbent drukket øl på byggepladser.

'Gør vi det for pengenes skyld, eller er der andet, der driver os?' står der i kontrakten til programmet, der dengang havde arbejdstitlen, 'Med Danmark På Arbejde'. Foto: Privat TV - 13. jan. 2017 - kl. 10:26 Håndværkere drak i arbejdstiden: 'Umanerligt alkoholforbrug'

Gammel Dansk er naturligt
Man ser jer også drikke Gammel Dansk. Hvad er din holdning til at indtage for eksempel cannabis eller hårde stoffer, mens man er på arbejde?

- Jeg har ikke forstand på stoffer eller cannabis, men at tage en Gammel Dansk er ganske naturligt. Det er om morgenen, at den bliver drukket, og vi tager ét glas hver.

Hvor synes du grænsen er i forhold til at indtage rusmidler, mens man er på arbejde?

- Vi drikker aldrig mere, end det er forsvarligt.

Hvor mange øl er forsvarligt?

- Måske tre øl på en dag. Maksimalt. Men så kan der gå en uge eller to, før man tager en øl igen.

Forkerte oplysninger
André Boas har fremlagt kontrakten mellem ham, produktionselskabet STV og TV2, og i tv-programmet siger han, at han ikke vidste, at udsendelsen er et såkaldt 'dokumentarisk eksperiment'.

Der står i kontrakten, at du vil blive sammenlignet i et dokumentarisk eksperiment. Er hændelsen selvforskyldt?

- Nej, de forelægger mig nogle forkerte oplysninger om, hvad udsendelsen skal handle om. Vi fik at vide, at programmet ville minde om et tidligere program, der viste det danske familieliv. Det blev de ved med at fastholde. At det skulle handle om familielivet kontra arbejdslivet.

'Gør vi det for pengenes skyld, eller er der andet, der driver os?' står der i kontrakten til programmet, der dengang havde arbejdstitlen, 'Med Danmark På Arbejde'. Foto: Privat TV - 13. jan. 2017 - kl. 07:41 Hængt ud af TV2: Her er kontrakten

'Vurderer halvfærdig arbejdet'
Kan du udelukke, at denne sag ikke blot handler om, at du har fået en ringe bedømmelse af TV2's angiveligt uvildige censorer?

- Jeg har ikke noget imod kritik, men det skal være rigtigt, og det er det ikke. Man kan jo ikke være uenig i, at man ikke kan gå ud og vurdere et stykke arbejde, som ikke er færdigt. Kort og godt. Det kan man ikke.

- Skulle bedømmelsen have været fair, skulle de have ladet os gøre arbejdet helt færdigt.

Men det andet tømrerhold fik ifølge TV2 samme betingelser som dig. Hvordan er bedømmelsen ikke fair?

- Hvis de virkelig skulle have bedømt os fair, skulle de jo have ladet os gøre det helt færdigt i stedet for at give os billeder på nethinden om, at de skal have billeder af alsidigt tømrerarbejde.

TV - 12. jan. 2017 - kl. 18:45 TV2-program får massiv kritik: Nu svarer de igen

201 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere