Vild med dans i aften: Silas i rumba med cancerpårørende

Pernille Gulløv mistede sin mand i januar. Nu danser hun for Knæk Cancer

Silas Holst har prøvet meget i sit liv, men aldrig at danse en amatør op til at blive tv-klar på fem dage - og slet ikke i en rumba.

Men udfordringer er han aldrig gået af vejen for, og det er Pernille Gulløv heller ikke.

Silas Holst dansede vejrværten Sara Maria Franch-Mærkedahl  fem til en Vild med dans-sejr sidste år. Foto: Mogens Flindt
Silas Holst dansede vejrværten Sara Maria Franch-Mærkedahl fem til en Vild med dans-sejr sidste år. Foto: Mogens Flindt
 

- Min mand, Peter, døde i januar af en cancer i bugspytkirtlen. Han nåede at være syg i syv måneder, før kroppen ikke kunne mere, og vi nåede heldigvis at få snakket en masse - både om os selv og børnene, før han døde, forklarer Pernille.

I aften vil hun fremvise sine 'gode danseben' og i en kælen rumba slå et slag for Knæk Cancer-indsamlingen.

- Peter var journalist og meget fakta-orienteret og konkret. Derfor gjorde han det hurtigt klart for mig, at der kun var en vej at gå efter hans død: Jeg skulle se at komme videre og skabe et godt liv for mig selv og vores sønner. Med det i baghovedet var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt af Kræftens Bekæmpelse, om jeg ville være med i denne udgave af 'Vild med dans': Alt hvad der kan skrabe midler ind til forskning, til oplysning og til støtte til syge og pårørende skal have en hånd, erklærer hun.

Silas Holst er et jern af en dansepædagog, og det kan ses på Pernille Gulløv i aften i 'Vild med dans'. Foto: Thomas Borberg
Silas Holst er et jern af en dansepædagog, og det kan ses på Pernille Gulløv i aften i 'Vild med dans'. Foto: Thomas Borberg
 

Pernille troede aldrig, at hun ville få lært den rumba. Men efter 15 hårde timer i træningslokalet med Silas, synes hun faktisk, at det er blevet helt hæderligt. Hun er heller ikke så bange for sin tv-optræden, for som hun siger:

- Der skal nok komme et par smuttere, men det ser man ikke, når musikken spiller.

Den 40-årige enke og hende to sønner på 17 og ti år savner stadig familiefaren helt vildt, men de er også enige om at efterkomme hans pålæg om, at leve i nuet og nyde de gode dage.

- På den måde kommer vi nemmere over de dårlige dage, hvor man kan falde ned i et sort hul, siger hun.

Kræft er en hård sygdom, som mange danskere taber kampen til hvert år, og selv om sorgen aldrig forsvinder, og de efterladte må lære at leve med savnet, så kan den fælles indsats for at skaffe midler til bekæmpelse af sygdommen, hjælpe på meget.

0 kommentarer
Vis kommentarer