Vild med dans: Valsekongen

Lige til højrebenet: Fodboldspillerne i Fremad Amager jubler, støtter og stemmer på John Faxe

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Forrige fredag i ’Vild med dans’ gik Faxe i sort. I aftes var han i sort for at klare wiernervalsen med Karina Frimodt.

Og selv om den gamle fodboldhelt med egne ord blev lidt svimmel, lå også disse valsetrin lige til højrebenet.

Se også: Vild med dans-ballade: Kan dommerne holde sig på måtten i aften?

- På fodboldbanen ses det af og til, at en mand helt åbenlyst kan få to venstreben, og jeg havde bestemt en dårlig dag forrige fredag. Ikke fordi jeg havde det dårligt med latinrytmerne og salsaen, men fordi jeg pludselig intet kunne huske. Derfor kan jeg ikke svare på, om jeg har det bedst med standarddanse, men jeg har det ganske rigtigt fint med at valse, siger John Faxe Jensen.

Små drillerier
Blandt spillerne i Fremad Amager er interessen for ’Vild med dans’ pludselig blevet stor. De unge spillere, som Faxe er træner for, er ikke normalt programmets kernepublikum, men blandt de spillere, Ekstra Bladet har talt med, var der stor interesse for trænerens afleveringer på parketgulvet.

Se også: Vild med dans-dronninger: Danse-skader og pres

- Jeg synes, det er sjovt, at han stiller op til ’Vild med dans’, og vi snakker da en del om det på holdet. Vi driller ham også lidt, men på den gode måde, griner Malte Meier-Carlsen, som følger med ved skærmen.

Se også: James Sampson levede ikke op til forventningerne i Vild med dans

Artiklen fortsætter under billedet...

John Faxe Jensen og Karina Frimodt i Vild med dans. (Foto: Mogens Flindt)
John Faxe Jensen og Karina Frimodt i Vild med dans. (Foto: Mogens Flindt)

Selv om spillerne endnu ikke har fundet det rette kælenavn til deres træner, når han danser, er det åbenlyst, at de faktisk er stolte af hans mod.

- Kalder I ham ikke dansemusen?

- Nej, så langt er vi ikke kommet.

- Hvad med valsekongen?

- Det er et godt bud, som bestemt er værd at tage med i overvejelserne, smiler Meier-Carlsen.

Se også: De nye proffer glemmer deres amatørpartnere

John Faxe har tidligere understreget, at i hans bevidsthed er ’Vild med dans’ fritid, mens fodbold er arbejde, og de to ting skal holdes skarpt adskilt.

Men den ’drøm’ ser ikke helt ud til at lykkes, for når først fodbolden begynder at trille på dansegulvet, er grænserne udvisket.

Mandedrilleri
Og drengene i Fremad Amager, bl.a. Mike Mortensen, Alexander Horsebøg samt Villads Bache, Rune Friis og Emil Vatani, er da også klar til at give den fuld skrue som supporters.

- Faxe må regne med lidt mandedrilleri og nogle små hip, når han stiller op til noget som ’Vild med dans’, og når vi siger noget, tager han det da også med et smil, fortæller de.

Se også: En kæmpe i Vild med dans

Entusiasmen er stor på holdet, og som et par af de unge mænd siger: ’Det er da en god måde for en gammel fodboldspiller at holde sig i form på.’

Samtidig giver dansen fredag aften noget, som man bestemt ikke skal kimse ad: en fridag. Uanset om holdet skal spille lørdag eller søndag, er der ikke træning om fredagen, så længe Faxe danser, og det så ud til at bekomme flere af de unge spillere ret godt.

Se også: Ena og Thomas er levende beviser på at rundt er smukt

11 kommentarer
Vis kommentarer